[K12] Po włączeniu świateł uruchamiają sie wycieraczki
Moderator: mimier
[K12] Po włączeniu świateł uruchamiają sie wycieraczki
Jak w temacie ... dzwonił do mnie znajomy bo stoi u niego K12 własnie z takim dziwnym objawem.
Jak auto ma włączony zapłon ( silnik nie jest uruchomiony ) to wszystko jest w porządku. Światła działają normalnie, wycieraczki też. Problem pojawia się gdy auto ma uruchomiony silnik i w momencie włączenia świateł mijania włączaja się wycieraczki - nie reaguje na dźwignie zmiany pracy wycieraczek... Dopóki nie włączy świateł wszystko jest normalnie. Ma ktoś jakiś pomysł gdzie to ruszyć i zacząć poszukiwania ? Kieronica nie jest wielofunkcyjna.
Jak auto ma włączony zapłon ( silnik nie jest uruchomiony ) to wszystko jest w porządku. Światła działają normalnie, wycieraczki też. Problem pojawia się gdy auto ma uruchomiony silnik i w momencie włączenia świateł mijania włączaja się wycieraczki - nie reaguje na dźwignie zmiany pracy wycieraczek... Dopóki nie włączy świateł wszystko jest normalnie. Ma ktoś jakiś pomysł gdzie to ruszyć i zacząć poszukiwania ? Kieronica nie jest wielofunkcyjna.
Z nissanem od 2005 roku

Wyglada na to jakby ktoś grzebał przy przewodach,może są przewody w kostkach zamienione?
Zestaw siłowników do podnoszenia maski Qashqai J10 i J11 ,X Trail T-31 T-32chcesz wiedzieć więcej info na PW
viewtopic.php?t=18075
viewtopic.php?t=18075
- johny_fellow
- fanatyk nissana
- Kontakt:
Szymeq samochód znajomegop był po dzwonku, sprowadzany etc.?
Te objawy są od początku posiadania samochodu czy od niedawna?
Jeżeli był po dzwonie to może jakiś chirurg-mechanik-blacharz-tapeciarz źle poskładał elektrykę i teraz dzieją się tam cuda. Widziałem już kiedyś podobny przypadek ale tam wszystko działało jak chciało.
Jeżeli był po dzwonie to może jakiś chirurg-mechanik-blacharz-tapeciarz źle poskładał elektrykę i teraz dzieją się tam cuda. Widziałem już kiedyś podobny przypadek ale tam wszystko działało jak chciało.
Znowu z NISSANem
Były:
- Micra K11, 2001 r., CG10DE;
- 100 NX B13, 1992 r., GA16DS;
- Primera P11, 1996 r., SR20DE;
- MAXIMA A33 QX, 2001 r., VQ30DEK.
http://www.agent-pzu.lukasz-ufnal.pl

Były:
- Micra K11, 2001 r., CG10DE;
- 100 NX B13, 1992 r., GA16DS;
- Primera P11, 1996 r., SR20DE;
- MAXIMA A33 QX, 2001 r., VQ30DEK.
http://www.agent-pzu.lukasz-ufnal.pl
Samochód trafił do znajomego / do warsztatu .. klientka przyjechała bo cos takiego zaczeło sie dziać ... auto nie nosi śladów napraw .. niedawno zakupione więc może być po jakiś przygodach .... Kolega sie poddał i na razie autko wróciło do klientki ...johny_fellow pisze:Szymeq samochód znajomegop był po dzwonku, sprowadzany etc.?
Z nissanem od 2005 roku

- Niewinna
- fanatyk nissana
Szymuś może wycieraczki ustawione są na automat??
W K12 sa czujniki "deszczu" ( nie wiem jak too sie fachowo nazywa).
Jak mam wycieraczki ustawione na Automat, to przy uruchamianiu silnika / badz przekręceniu zapłonu uruchamiają mi się wycieraczki
- taki mały bajer 
Jak mam wycieraczki ustawione na Automat, to przy uruchamianiu silnika / badz przekręceniu zapłonu uruchamiają mi się wycieraczki

AGNIESZKA-imię pochodzenia greckiego: hagne, agne "czysta, NIEWINNA"
!
viewtopic.php?p=149915#149915 , viewtopic.php?t=9836

viewtopic.php?p=149915#149915 , viewtopic.php?t=9836
[K12]
Ja także mam automatyczne wycieraczki (jak np. w BMW 5 E60 he, he)niewiniatko22 pisze:Szymuś może wycieraczki ustawione są na automat??
Jak mam wycieraczki ustawione na Automat, to przy uruchamianiu silnika / badz przekręceniu zapłonu uruchamiają mi się wycieraczki- taki mały bajer
Przy odpalaniu kiedy mam włączone na automat to nie zawsze się włączają, trzeba wyłączyć i włączyć aby ponownie chodziły kiedy mają ochotę podczas deszczu.
W/g mnie to nie działa zbyt precyzyjnie.
I chyba tylna się uruchamia jak "wrzucasz" wsteczny bieg. Ale to już chyba musi padać.
Ktoś kiedyś powiedział, że dawniej auta naprawdę budowano z blachy i stali, drewno było dodatkiem a plastiku używano do wysadzania mostów ...
http://www.micra.pl/forum/viewtopic.php?f=12&t=2118
Nie wiem czy problem rozwiązany, ale może to pomoże.
Nie wiem czy problem rozwiązany, ale może to pomoże.
K10 GA16DE + Madzia 323 

jeszcze kabelki można przejrzeć czy aby jakiś nie przetarty
169 KM/ 183 Nm i rośnie: http://tinyurl.com/omxvb66
z klubem Nissana od grudnia 2005
z klubem Nissana od grudnia 2005