Nissanmaniaku! Prosimy o nieblokowanie reklam!    

Utrzymujemy nasze forum z małych reklam pojawiających się między postami.

Prosimy o wyłączenie blokowania reklam na naszym forum.

Dziękujemy!

[K12] elektryka mk12 - radio, wentylator, glosniki,zamek bag

Moderator: mimier

gawronex85
nowy na forum

[K12] elektryka mk12 - radio, wentylator, glosniki,zamek bag

Post autor: gawronex85 » 2015-07-20, 19:02

witam

zebralo sie kilka rzeczy z elektryka, i nie moge znalesc pomocy w necie wiec prosze was tutaj...

1) klapa bagaznika przestala sie otwierac - wychaczylem juz, ze nie dochodzi mi napiecie do mechanizmu zamka(nie mam mozliwosci w tym modelu otwierania mechanicznego -tylko elektrycznie. Teraz gdzie sprawdzic ewentualny bezpiecznik i ktory to jest? (jest osobny obwod jak rozumiem bo pozostale drzwi otwieraja sie bez problemu przyciskiem kluczyka.

2)Czasami po odpaleniu silnika nie wlacza mi sie radio i zawsze dzialaja tylko glosniki z prawej strony. Zdarza sie ze oprocz radio nie dziala tez wentylator, ale dosc sporadycznie. Moge prosic o wskazowki gdzie i jak rozpoznac konkretne bezpieczniki? rozumiem ze wiazka bedzie bezpoesredni za radiem o gory...Ewentualnie bodeslijcie schematy polaczen jesli macie do takowych dostep. prosze pomozcie - kupilem kolejnego japonca w nadziei na kompletny spokoj i sie zaczynam zawodzic bo francuzy lapy juz wtykaly...:):/a w Niemczech oddanie auta do warsztatu to ryzyko bankructwa ;)

pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 2015-07-20, 19:15 przez gawronex85, łącznie zmieniany 1 raz.
tylko japońskie auta!

Awatar użytkownika
berny_p
fanatyk nissana

Post autor: berny_p » 2015-07-20, 19:29

Co do klapy bagażnika wydaje mi się że jest to uszkodzenie wiązki przewodów biegnących w tam tą stronę. Nie wiem jak w k12 ale u mnie (P12) nie ma żadnego oddzielnego bezpiecznika od tylnej klapy.

Jeżeli chodzi o problemy z elektroniką:
Stawiam na problemy z masą lub też masz trzaśnięty akumulator. Małem podobnie u siebie i okazało się że nie dość że masa kiepska to akumulator miał urwana celę i zamiast 12v dawał 9v - auto odpalało ale wyłączało sobie różne rzeczy.
Pozdrawiam
BernyP
IT Help i Diagnostyka aut Wrocław
Moja Lorcia :P
Blog o renowacji Lorci

ODPOWIEDZ

Wróć do „Micra / New Micra”