Nissanmaniaku! Prosimy o nieblokowanie reklam!    

Utrzymujemy nasze forum z małych reklam pojawiających się między postami.

Prosimy o wyłączenie blokowania reklam na naszym forum.

Dziękujemy!

[K11] Wskazówki licznika nie działają

Moderator: mimier

Gość

[K11] Wskazówki licznika nie działają

Post autor: Gość » 2013-04-09, 21:17

Witam, mam problem z nowym nabytkiem.
Micra po lifcie z elektronicznym licznikiem kilometrów.
Po włączeniu zapłonu tylko na chwilę podniesie się wskazówka poziomu paliwa na maxa i po 5 sekundach opada do 0. Prędkościomierz w ogóle nie działa - po prostu wciągu tych 5 sekund nie zdążę ruszyć. A wskaźnik temperatury pokaże temperaturę też przez 5 sekund i opada do 0. Wyświetlacz przebiegu działa - ale jeszcze nie sprawdziłem czy nalicza kilometry.... to sprawdzę jutro.

Znajomy elektronik sprawdził licznik i nie ma "zimnych lutów" a same wskaźniki działają poprawnie. Mówi że to może być brak zasilania, albo coś z procesorem w liczniku.

Co o tym myślicie?

Awatar użytkownika
Kristover86
wiem o czym pisze

Post autor: Kristover86 » 2013-04-10, 22:25

wymiana zegarów poszukaj na szrocie tam mają do 60zł,ja miałem tak samo wymieniłem i gra i buczy :) a z paliwem ze nie wskazuje to standart w mikrze dlatego ze ten wskaźnik nigdy nie jest i nie był dokładny mierzy jak sie mu podoba, a po dwa mógł sie też pływak zawieśic,po trzy sprawdz linke od prętkościomierza lub też elektryka,zamien zegary sprawdz na innych jak nie bedzie dzałac to elektryka a i mechanik mechanikowi nie równy.

Awatar użytkownika
Kristover86
wiem o czym pisze

Post autor: Kristover86 » 2013-04-11, 20:07

e tam według mnie iść na szrot dla tych co nie wiedzą auto złom wybrać ,dopasować jakiś i gitara, wykrecić zamienić robota na 10 minut i po kłopocie a nie sie w lutowanie bawić ja jestem technik informatyk,elektronik z zawodu tak ze sam wiem ze to sie nie opłaca takie lutowania,a jak juz to trzeba to umiec robic konkretnie a jak ktos nie umie to zoonk pochodzi troche i znów sie popsuje ;-)

Gość

Post autor: Gość » 2013-04-15, 18:32

Licznik zamówiony, nikt w okolicy nie miał licznika bez linki. Mam nadzieję że to będzie to...
Dam znać jak już zamontuje ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Micra / New Micra”