[K11] Micra K11 coś puka przy jeździe
Moderator: mimier
[K11] Micra K11 coś puka przy jeździe
Witam , w mojej micrze nie pokoi a zarazem denerwuje mnie pukanie w czasie jazdy , jak najadę na jakąś dziurę to słychać takie pukanie jak byłby sworzeń do wymiany jednak , że sworznie są dobre więc to nie wina tego , wkurzające jest to w czasie jazdy jak by zaraz miało mi coś odpaść
szanowni koledzy co to może być
Przekładnia ?
-
ainkaa
Łabi1610, ja jako szanowny nie kolega, tylko koleżanka, odpowiem za kolegów: raczej nikt nie powie Ci co puka w Twim aucie, bo powodów pukania może być mnóstwo, najlepsza rada jak przychodzi mi na myśl: podjechać do jakiegoś diagnosty, albo mechanika, niech spojrzy i zdiagnozuje
, oczywiście zakładam, że Ty już patrzyłeś i skoro pytasz to nic niepokojącego nie dostrzegłeś.
Nie no rozumiem , miałem już micrę i w tamtej były sworznie , a pytam tak dla zorinętowania może ktoś miał podobny problem jadę na warsztat mimo wszystko na wymianę sprzęgła , to i przy okazji lukną tam co jest nie tak , chciałem wiedzieć co to mogło by być sprawdził bym sam zamówiłem części i jednym ruchem wszystko wymienił. Pozdrawiam
Przysłuchaj się dokładnie czy to aby na pewno z przodu - może łącznik zawieszenia u mnie w 1,3 przy tylnym lewym kole tłukło a słychać było po całym aucie... Taki mały element widoczny pomiędzy tylnym kołem (od przodu) a sierpem karoserii w 5D lub błotnikiem w 3D.
* Odmawiam walki na rozum z osobą nieuzbrojoną.
- killer2000
- fanatyk nissana
czasami jak puka to wcale nie musi być w zawieszeniu zaczął bym od rzeczy w bagażniku może jakaś osłona pod silnikiem poluzowana komputer od gazu może puk puk robić jak masz gaz oczywiście coś pod maską poluzowane
Honda boy: "NO! How can I lose to a Nissan!? I got vtec w/ 200+ hp... What? Torque, you say?? WTF is 'torque'?"