zapchana jest do połowy takim błotem,że ,,klękajcie narody,, z chłodzeniem nie ma klopotu,tylko zaczyna się skraplać na dywanik po stronie pasażera

https://picasaweb.google.com/cafeini/14 ... 9071149506
Moderator: janusz
Artur,tłuste nie jest,jest zapchana błotem,ale boje się traktować to jakakolwiek chemią,bo czort wie jak to się zachowa w połączeniu z aluminiową nagrzewnicą...trudno,pod koniec tygodnia wyciągam nagrzewniceLombardo88 pisze:a wiesz mniej więcej co to jest? jest tłuste czy to zwykłe błoto?? jeżeli jest tłuste to jakiś preparat np K2 AKRA który kupisz w każdym markecie, a służy do mycia silników z oleju itd.ja używałem go czyszczenia dolotu i też ładnie dał radę
myślisz, że to takie łatwe?? ja lubię grzebać w tym aucie, ale tego bym nie chciał wyciągaćcaffeini pisze: tłuste nie jest,jest zapchana błotem,ale boje się traktować to jakakolwiek chemią,bo czort wie jak to się zachowa w połączeniu z aluminiową nagrzewnicą...trudno,pod koniec tygodnia wyciągam nagrzewnice
napisałeś bardzo obrazowokiller pisze:mam nastepujacy problem... z dolotów powietrza w kabinie jebie czyms co najmniej nieprzyjemnym... ale tylko przez parnascie pierwszych sekund podczas pracy klimy lub samego nawiewu... czy moze to byc spowodowane zabrudzeniem nagrzewnicy??? klima była odgrzybiana. pozdro
zrób inaczej...odpal klimę,jak zobaczysz ze to błoto zaczyna być mokre,to spróbuj wydmuchać sprężonym powietrzem pod niewielkim ciśnieniem z drugiej strony,ja zabrałem sie do tego źle i pogiąłem lamelki w nagrzewnicykiller pisze:rozkrecilem i stwierdzam: zapieprzone na amen... mam nadzieje ze da rade ruszyc to jakas chemia, u mnie nagrzewnica zapieprzona jest mieszanina blota i smaru jakiegos chyba czy oleju(???).... wyglada to tragicznie, na razie chyba to skrece bo i tak nie mam nic czym mozna byloby to usunac:(...
Czy ja wiem czy to takie wielkie centy tego czyszczenia. Ja zapłaciłem 200 zł w serwisie perfectclima.pl Więc nie jest to aż tak wielka sumakiller2000 pisze:jak pojedziesz do jakiegoś zakładu i będziesz chciał żeby Ci parownik wyczyścili to Ci taką cene krzykną ,że masakra a ozonowanie piankowanie nic nie da