na co zwrocić uwagę
Moderator: janusz
na co zwrocić uwagę
Witam! Mam prośbę, chcę kupić nissana maximę 2007 rok 3,5 w automacie 265KM z instalacją gazową stag. Mam w związku z tym pytanie,na co należałoby zwrócić najwiekszą uwagę? Z góry wielkie dzięki.
Re: na co zwrocić uwagę
magol pisze:Witam! Mam prośbę, chcę kupić nissana maximę 2007 rok 3,5 w automacie 265KM z instalacją gazową stag. Mam w związku z tym pytanie,na co należałoby zwrócić najwiekszą uwagę? Z góry wielkie dzięki.
Stag 300 to taka budżetowa instalacja, może świecić się check engine.
1. Sprawdź czy przy odpalaniu świeci się check engine na konsoli wskaźników-zegarach(żółta lampka)
- jeżeli nie świeci przy włączaniu zapłonu przez chwilę to jest odłączona kontrolka, co przyszłościowo w razie jakiejś awarii lampka nie będzie dawać sygnału.
2. Sprawdź czujnikiem powłokę lakierniczą
- czy jest równomierna grubość lub mało czy za dużo
3. Rocznik z 2007 roku jest już po face liftingu
- powinien mieć na konsoli środkowej przycisk większy niż taki mały "cycek" tak jak np. w 370Z czy infiniti po 2007 roku np.FX.
4. Różni się długością
- Długość 2004-2006: 193,5 w (4915 mm)
2007-2008: 194,4 w (4938 mm)
5. Różni się mocą
- były 3 różne moce silników, po 2007 bądź 2008 roku jest jej najwięcej oraz tylko skrzynia CVT
Podłącz pod komputer to ci powie jakie błędy ma i co będziesz musiał zrobić. Dowiedz się ile kosztuje naprawa i już będziesz miał podstawy do obniżenia ceny.
Auto sprawdź w aso albo nawet lepiej w serwisie aut amerykańskich (2 opcja może być lepsza).
to dość popularne auto i dające wiele frajdy.
POLECAM wersje po FL, czyli od 2007roku wzwyż.
Ktoś kiedyś powiedział, że dawniej auta naprawdę budowano z blachy i stali, drewno było dodatkiem a plastiku używano do wysadzania mostów ...
no co do checka, to trzeba jeszcze zobaczyć czy po odpaleniu nie gaśnie równocześnie z poduchą lub abs'em, nuż spotkałem takie "rzeźby w gó....", podpinali zasilanie żarówki checka pod zasilanie innego instrumentu wskaźnikowegoB 52 pisze:1. Sprawdź czy przy odpalaniu świeci się check engine na konsoli wskaźników-zegarach(żółta lampka)
- jeżeli nie świeci przy włączaniu zapłonu przez chwilę to jest odłączona kontrolka, co przyszłościowo w razie jakiejś awarii lampka nie będzie dawać sygnału.
2007-2009 A32 US VQ30DE automat + LPG na BLOS BRC
2010 A33 US VQ35DE automat + LPG na STAG300+
2010 A33 US VQ35DE automat + LPG na STAG300+
Czyli A34 lampka check engine gaśnie o innym czasie jak np., SRS Air Bag ?Auq pisze:no co do checka, to trzeba jeszcze zobaczyć czy po odpaleniu nie gaśnie równocześnie z poduchą lub abs'em, nuż spotkałem takie "rzeźby w gó....", podpinali zasilanie żarówki checka pod zasilanie innego instrumentu wskaźnikowegoB 52 pisze:1. Sprawdź czy przy odpalaniu świeci się check engine na konsoli wskaźników-zegarach(żółta lampka)
Ktoś kiedyś powiedział, że dawniej auta naprawdę budowano z blachy i stali, drewno było dodatkiem a plastiku używano do wysadzania mostów ...