[A32] Sworznie wahacza jakie??
Moderator: janusz
[A32] Sworznie wahacza jakie??
Cześć,
Chce wymienić sworznie wahacza przedniego, dolnego w Lorci. Zacząłem szperanie od nissan4u, a tam widzę że samego sworznia nie ma. Dostępny jedynie komplet z wahaczem. Znalazłem jeszcze sworznie nie tylko wciskane ale i przykręcane na 3 śruby.
Pytań jest kilka:
1. Jakiej firmy brać sworznie?
2. Czemu są 2 rodzaje do Maxi i jak rozpoznać odpowiedni?
3. Czy i jak sprawdzić co mam kupić (Wciskane sworznie, przykręcane sworznie czy całe wahacze)??
Chce wymienić sworznie wahacza przedniego, dolnego w Lorci. Zacząłem szperanie od nissan4u, a tam widzę że samego sworznia nie ma. Dostępny jedynie komplet z wahaczem. Znalazłem jeszcze sworznie nie tylko wciskane ale i przykręcane na 3 śruby.
Pytań jest kilka:
1. Jakiej firmy brać sworznie?
2. Czemu są 2 rodzaje do Maxi i jak rozpoznać odpowiedni?
3. Czy i jak sprawdzić co mam kupić (Wciskane sworznie, przykręcane sworznie czy całe wahacze)??
Raczej nie ma reguły, że droższe to lepsze. Słaba firma też mogła się poprawić. Nie ma co przepłacać za samą naklejkę, niektórzy tu narzekali na najdroższe części a inni o najtańszych mówią, że są całkiem dobre.
Dla przykładu często się wymienia łączniki drążka stabilizatora, stukały mi więc wymiana, od ręki mieli w IC tylko tanie, nie mogłem czekać na auto więc wziąłem najtańsze - trudno, najwyżej szybciej wymienię. Mam je 2 lata i jeszcze nie padły więc nie jest źle.
Dla przykładu często się wymienia łączniki drążka stabilizatora, stukały mi więc wymiana, od ręki mieli w IC tylko tanie, nie mogłem czekać na auto więc wziąłem najtańsze - trudno, najwyżej szybciej wymienię. Mam je 2 lata i jeszcze nie padły więc nie jest źle.
100nx - sprzedany
MAXIMA A32 - sprzedana
Maxima A33 - sprzedana
rower - w użyciu
--
"Taki ze mnie Maxi Gaz"
MAXIMA A32 - sprzedana
Maxima A33 - sprzedana
rower - w użyciu

--
"Taki ze mnie Maxi Gaz"