Nissanmaniaku! Prosimy o nieblokowanie reklam!    

Utrzymujemy nasze forum z małych reklam pojawiających się między postami.

Prosimy o wyłączenie blokowania reklam na naszym forum.

Dziękujemy!

Padł automat czas na manual?

Moderator: janusz

Awatar użytkownika
I@MAXIMA
wiem o czym pisze

Post autor: I@MAXIMA » 2012-03-11, 21:36

Z pół ośkami jest problem, na podniesionym samochodzie (jak koła są oderwane od ziemi) wyglądają jak by były za krótkie... tzn przeguby są na max porozciągane.. Czy ktoś wie jak sprawa ma sie w qx oryginalnie w manualu cz też tak jest? Czy pół ośki są rzeczywiście takie same w qx i usa? czy może jest jakaś mała różnica w długościach? a może sprężyny trzeba skrócić?

Awatar użytkownika
GRZECHu
Administrator
Kontakt:

Post autor: GRZECHu » 2012-03-11, 21:49

Półośki są takie same w US i QX tylko... są różne rodzaje nie pamiętam jak jest 2.0 i 3.0 ale na 99% są inne, w wersji 3.0: wersja ze szpera i bez ma różne półośki (ta ze szperą ma krótszą) no i jeszcze automat i manual tu nie wiem czy są takie same.
100nx - sprzedany
MAXIMA A32 - sprzedana
Maxima A33 - sprzedana
rower - w użyciu ;)
--
"Taki ze mnie Maxi Gaz" :)

Lombardo88
fanatyk nissana

Post autor: Lombardo88 » 2012-03-12, 08:41

Eh... Od początku. To ze polosie wyglądają na za krótkie na podnosniku to tylko złudzenie. Jakbys wjechał na kanał to bys sie przekonał. Co do samych polosiek, to miedzy qx a us nie ma różnicy. Polosie od 3.0 bez szpery sa takie same jak jak od 2.0. zaś od 3.0 ze szpera mają na 88% takie same polosie jak w a33. Różnica pomiędzy polosiami ze szpera a bez szpery jest taka ze ta pierwsza ma o okolo pol cm większy uszczelnicz i wchodzi 2 cm głębiej(frez jest 2 cm dłuższy). Mówimy oczywiscie o krótkich polosiach od strony kierowcy. Dłuższe sa takie same w obu wersjach.

[ Dodano: 2012-03-12, 08:51 ]
automat ma takie same polosie co manual. Czyli automat ze szpera ma takie same polosie jak manual ze szpera i tak samo sie to ma do skrzyni bez szpery.

B 52
fanatyk nissana

Post autor: B 52 » 2012-03-13, 12:41

Półosie do Maximy QX są takie same jak do wersji USA, polecam NKN czy JKN (nie pamiętam dokładnie nazwy)(, mam pudełko w garażu, mogę sprawdzić.

W razie jakby ktoś potrzebował to mam osłony przegubów japońskie do Maxi.
Ktoś kiedyś powiedział, że dawniej auta naprawdę budowano z blachy i stali, drewno było dodatkiem a plastiku używano do wysadzania mostów ...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Maxima”