kamor, odprysk, przednia szyba
Moderator: janusz
-
- stały bywalec
kamor, odprysk, przednia szyba
witam.
srednica okolo 6mm. dostalem kamorem z tych jeba* kamieni ktorymi lataja dziury.
gdzie w czestochowie moge to zrobic w miare dobrze i tanio? dziekuje.
problemem moze byc ze uszkodzenie jest w odleglosci 4 cm od krawedzi.
szalony. ty podobno naprawiales gdzies swoje odpryski?
srednica okolo 6mm. dostalem kamorem z tych jeba* kamieni ktorymi lataja dziury.
gdzie w czestochowie moge to zrobic w miare dobrze i tanio? dziekuje.
problemem moze byc ze uszkodzenie jest w odleglosci 4 cm od krawedzi.
szalony. ty podobno naprawiales gdzies swoje odpryski?
-
- stały bywalec
6mm to duża dziura
Podjedz do szybexu, tylko jak bedą naprawiać stój nad nimi bo to lesery z techników na praktykach, niektórzy to mega partacze, po coś u nich byłem, stałem tam z 1h to niektóre rzeczy jakie robili z innymi autami to strach pomyślec jakby moją maxi tak traktowali co bym zrobił....

100nx - sprzedany
MAXIMA A32 - sprzedana
Maxima A33 - sprzedana
rower - w użyciu
--
"Taki ze mnie Maxi Gaz"
MAXIMA A32 - sprzedana
Maxima A33 - sprzedana
rower - w użyciu

--
"Taki ze mnie Maxi Gaz"

Ja robiłem również w Szybexie i płaciłem z tego co pamiętam 50zł za dziurkę, tyle że było to prawie 5 lat temu.... największy odprysk to był gdzieś około fi 10mm, trzymają się do dziś.
W zeszłym roku jak wracałem z urlopu, też dostałem 2 nowe prezenty na szybe
... jeden malutki, a drugi jakieś 6cm od słupka o średnicy 2mm z odchodzącymi 4 pęknięciami. Jakoś zaniedbałem i nie pojechałem zrobić i jak na razie nic się nie stało
W zeszłym roku jak wracałem z urlopu, też dostałem 2 nowe prezenty na szybe

└(-.-)┘┌(-.-)┘┌(-.-)┐└(-.-)┐
-
- stały bywalec
No właśnie zastanawiam się, bo ja mam to ubezpieczenie na szybę..... czy taki odprysk już się będzie kwalifikował czy musi być rysa ? z tego co wiem, to przecież dowód by niebiescy zabrali za odprysk.Wald pisze:A tak na przyszlosc to ubezpieczyc szyby, kosztuje grosze a jest duza szansa ze sie przyda.
Wie ktoś jak wygląda taka procedura w przypadku szyby ?
└(-.-)┘┌(-.-)┘┌(-.-)┐└(-.-)┐
Ja dostałem kamieniem i maiłem mały odprysk. Poszedłem to PZU i ubezpieczyłem sobie szyby za 50zł (nie oglądają auta). Potem pojeździłem trochę żeby od razu nie lecieć do nich i w międzyczasie w roku mi pękła szyba bo rdza ją rozsadziła. Miesiąc później zgłosiłem uszkodzenie i w ramach ubezpieczenia wymienili mi na nowa w Jaan (nordglass). Polecam 
Tak to wyglądało u mnie:

Tak to wyglądało u mnie:
Należy wymienić szybę ponieważ:
- policja dopitala się,
- słabsza wytrzymałość szyby podczas uderzenia,
- pogorszona widoczność
A tak w ogóle może stwarzać zagrożenie dla osób i mienia i tyle na temat
- policja dopitala się,
- słabsza wytrzymałość szyby podczas uderzenia,
- pogorszona widoczność
A tak w ogóle może stwarzać zagrożenie dla osób i mienia i tyle na temat
Ktoś kiedyś powiedział, że dawniej auta naprawdę budowano z blachy i stali, drewno było dodatkiem a plastiku używano do wysadzania mostów ...
-
- stały bywalec
niczego nie udowodnisz. dziure na drodze widac, a kamienia moglo nie byc.B 52 pisze:A możesz odszkodowanie wziąć od zarządcy drogi ?
Dobre pytanie...
dzwonilem do ubezpieczalni (aviva) bo tam mam oc. ubepzieczneie na ok = 83pln (wszystkich szby). ale jak jest jebnieta juz jakas to nie ubezpieczaja (robia ogledziny) - i do widzenia.
Czy w firnie która ubezpiecza szyby (myślę o PZU) trzeba mieć jakieś inne ubezpieczanie komunikacyjne, bo np w Warcie ( mam tam majątkowe) nie chcieli ubezpieczyć tylko samych szyb
Też dostałem kamolem już ponad rok temu, a miesiąc wcześniej wymieniłem szybę bo pękła od słupka kierowcy
Też dostałem kamolem już ponad rok temu, a miesiąc wcześniej wymieniłem szybę bo pękła od słupka kierowcy

Ludzie w ogóle nie myślą, oni tylko myślą, że myślą. (Mark Twain)
Ja szyba będzie nadawała się tylko do wymiany to weź ubezpieczenie w firmie montującej szybę. Ja zapłaciłem coś około 50 zł na rok auto jaan.
Wymienią nawet jak sam uszkodzę.
Jak szyba będzie nadawała się tylko do wymiany (wymieniamy ją), oraz wykupujemy ubezpieczenie na nią, które działa przez rok od daty montażu.
Wymieniają ją jak nastąpi uszkodzenie lub naprawiają ją.
- czytaj ze zrozumieniem, jeżeli coś w tekście jest niezrozumiałego to przepraszam
Wymienią nawet jak sam uszkodzę.
Jak szyba będzie nadawała się tylko do wymiany (wymieniamy ją), oraz wykupujemy ubezpieczenie na nią, które działa przez rok od daty montażu.
Wymieniają ją jak nastąpi uszkodzenie lub naprawiają ją.
- czytaj ze zrozumieniem, jeżeli coś w tekście jest niezrozumiałego to przepraszam
Ostatnio zmieniony 2010-04-10, 20:12 przez B 52, łącznie zmieniany 1 raz.
Ktoś kiedyś powiedział, że dawniej auta naprawdę budowano z blachy i stali, drewno było dodatkiem a plastiku używano do wysadzania mostów ...
zaraz zaraz bo nie łapię. Z tego co piszesz B52 to rozumiem że jedziesz z pająkiem do tego zakładu, płacisz 50 ubezpieczenia, wymieniają ci darmowo szybę którą zaraz tłuczesz, a oni za moment wstawiają ci znowu nówkę gratis.
Sorry ale prima aprylis było tydzień temu
a na taki układ to nikt przy zdrowych zmysłach nie pójdzie
Sorry ale prima aprylis było tydzień temu

Ludzie w ogóle nie myślą, oni tylko myślą, że myślą. (Mark Twain)
Jak szybkę wymieniałem to dopłacam za ubezpieczenie - gość powiedział, że wymieniają na nową lub naprawiają w razie usterki. Nawet jak sam uszkodzisz.and_pec pisze:zaraz zaraz bo nie łapię. Z tego co piszesz B52 to rozumiem że jedziesz z pająkiem do tego zakładu, płacisz 50 ubezpieczenia, wymieniają ci darmowo szybę którą zaraz tłuczesz, a oni za moment wstawiają ci znowu nówkę gratis.
Sorry ale prima aprylis było tydzień temua na taki układ to nikt przy zdrowych zmysłach nie pójdzie
Oczywiste jest to i jasne aby powiedzieć, że to nie właściciel narobił "bach" na szybie - chociaż dlatego aby nie patrzyli na kogoś jak na jakiegoś młotka.
(dają jakiś kwit na ubezpieczenie)
Tylko trzeba pytać czy dają kasę i jaką lub czy wymieniają.Akiro pisze:Większość firm ubezpieczeniowych oferuje takie ubezpieczenie jako dodatek do OC.
Generalnie czy w ubezpieczeniu je3st nasz wkład własny oraz na jaką kwotę opiewa szybę.