czym nasmarowac antene?
Moderator: janusz
-
- stały bywalec
czym nasmarowac antene?
smar grafitowy sie nie nadaje (jak ktos juz doradzal). zamarza przy minusowych temperaturach. prawie spalilem silnik.
Re: czym nasmarowac antene?
Nie dam głowy ale silikon chyba będzie duzo lepszy lub wazelina?piotrtal pisze:smar grafitowy sie nie nadaje (jak ktos juz doradzal). zamarza przy minusowych temperaturach. prawie spalilem silnik.
100nx - sprzedany
MAXIMA A32 - sprzedana
Maxima A33 - sprzedana
rower - w użyciu
--
"Taki ze mnie Maxi Gaz"
MAXIMA A32 - sprzedana
Maxima A33 - sprzedana
rower - w użyciu

--
"Taki ze mnie Maxi Gaz"

-
- stały bywalec
chcialbym wiedziec na 100% bo juz bylo wielu takich, ktorzy dawali glowe ze "smar grafitowy - tylko smar grafitowy" - a tu dupa.GRZECHu pisze:Nie dam głowy ale silikon chyba będzie duzo lepszy lub wazelina?piotrtal pisze:smar grafitowy sie nie nadaje (jak ktos juz doradzal). zamarza przy minusowych temperaturach. prawie spalilem silnik.
nic to. sam poprobuje co nie zamarza na mrozie.
Smacznegopiotrtal pisze:nic to. sam poprobuje co nie zamarza na mrozie.

100nx - sprzedany
MAXIMA A32 - sprzedana
Maxima A33 - sprzedana
rower - w użyciu
--
"Taki ze mnie Maxi Gaz"
MAXIMA A32 - sprzedana
Maxima A33 - sprzedana
rower - w użyciu

--
"Taki ze mnie Maxi Gaz"

Praktycznie po popryskaniu wd 40 pochodziła 2 miesiące i znów się przycięła (nie schowała do końca). Myślę, że defekt ten jest spowodowany brudem zbierającym się na bacie. Aurę mamy niesprzyjającą ostatnio. Trzeba od czasu do czasu podczas mycia auta wysunąć bat i go umyć, wysuszyć i zakonserwować.
Ktoś kiedyś powiedział, że dawniej auta naprawdę budowano z blachy i stali, drewno było dodatkiem a plastiku używano do wysadzania mostów ...
Dziękuje.Wald pisze:WD40 nie jest do smarowania tylko uruchamiania zacinajacych sie/zardzewialych elemntow. po wyschnieciu elemnt powraca do poprzedniego stanu ewentualnie z lekka poprawa.
Dlatego powinna sie uzywac srodka smarujacego, np. odmrazacz do zamkow ale ze srodkiem smarnym.
Ktoś kiedyś powiedział, że dawniej auta naprawdę budowano z blachy i stali, drewno było dodatkiem a plastiku używano do wysadzania mostów ...
-
- stały bywalec
- marceli
- doświadczony forumowicz
Przy zimowej chlapie to żaden środek nie bedzie taki że psikniesz i Ci starczy na całą zimę.
WD jest okej, nic złego nie robi ale mimo wszystko trzeba bat czyscic co jakis czas bo sami wiecie jaki jest czarny od syfu, soli itp z drogi. Ja nie raz zrobilem 100km i potem na prakingu byl problem bo byla tak zawalona syfem.
Taki urok zimy i naszych el antenek
PS Ja w lato tylko używam wazeliny.
WD jest okej, nic złego nie robi ale mimo wszystko trzeba bat czyscic co jakis czas bo sami wiecie jaki jest czarny od syfu, soli itp z drogi. Ja nie raz zrobilem 100km i potem na prakingu byl problem bo byla tak zawalona syfem.
Taki urok zimy i naszych el antenek

PS Ja w lato tylko używam wazeliny.