[A32] Sprężarka klimatyzacji NISSAN MAXIMA 3.0 V6 QX 1997
Moderator: janusz
[A32] Sprężarka klimatyzacji NISSAN MAXIMA 3.0 V6 QX 1997
Witam poszukuje sprezarki do klimatyzacji do modelu z tytulu. Ewentualnie pytanie czy pasuje jakas inna do tego moedlu czy musze szukac taka sama jak wymontowalem? z Gory dziekuje za odpowiedzi 

Re: Sprężarka klimatyzacji NISSAN MAXIMA 3.0 V6 QX 1997
Możliwe, że mam sprawną od wersji 3.0 USA, 1996r.Jeśli jeszcze potrzebujesz daj znać to ją sprawdzę.PozdrawiamPtK_ pisze:Witam poszukuje sprezarki do klimatyzacji do modelu z tytulu. Ewentualnie pytanie czy pasuje jakas inna do tego moedlu czy musze szukac taka sama jak wymontowalem? z Gory dziekuje za odpowiedzi

Sprzedam części do Maxi USA '96.
Re: Sprężarka klimatyzacji NISSAN MAXIMA 3.0 V6 QX 1997
meylo pisze:Możliwe, że mam sprawną od wersji 3.0 USA, 1996r.Jeśli jeszcze potrzebujesz daj znać to ją sprawdzę.PozdrawiamPtK_ pisze:Witam poszukuje sprezarki do klimatyzacji do modelu z tytulu. Ewentualnie pytanie czy pasuje jakas inna do tego moedlu czy musze szukac taka sama jak wymontowalem? z Gory dziekuje za odpowiedzi
Będzie pasowała na 100% ?jak tak to jaka cena ciebie interesuje ?:)
-
- fanatyk nissana
uwaga!!!!są przynajmniej trzy rodzaje sprężarek klimy! różnią się mocowaniami. trzeba zamawiać pod konkretne złączki, bo kompresory mają inne gniazda.
i mamy tak:
kompresor od usa przedlift nie podejdzie do usa polift (pozostaje tylko przekuć węże)
kompresor od qxa polift jest jeszcze inny (przynajmniej ja na taki trafiłem)
jak jest z przedliftem qx nie wiem jeszcze.
przy zakupie trzeba poprosić sprzedawce niech zrobi dokładne zdjęcie nalepki z numerami Calsonica. muszą sie co do cyfry zgadzać i mamy pewność, że kupiliśmy pasujący kompresor
taka sama sytuacja jest ze skraplaczami, chłodnicami,parownikami itd.
i mamy tak:
kompresor od usa przedlift nie podejdzie do usa polift (pozostaje tylko przekuć węże)
kompresor od qxa polift jest jeszcze inny (przynajmniej ja na taki trafiłem)
jak jest z przedliftem qx nie wiem jeszcze.
przy zakupie trzeba poprosić sprzedawce niech zrobi dokładne zdjęcie nalepki z numerami Calsonica. muszą sie co do cyfry zgadzać i mamy pewność, że kupiliśmy pasujący kompresor

taka sama sytuacja jest ze skraplaczami, chłodnicami,parownikami itd.