Jeśli ktoś może pomóc to będę wdzięczny. Problem polega na tym że przy dodawaniu gazu obrotu dochodzą do ok 2500-3000 , po których przekroczeniu silnik zaczyna się dławić , tak że obrotu dochodzą max do tych 3000. Dziwne jest to że przy dodaniu gazu ręcznie przy użyciu dwóch linek pod maską silnik normalnie wchodzi na obroty i nie ma tego problemu. Ale już przy użyciu pedału gazu, kiedy porusza się jedna linka jest problem. Auto było podpięte pod komputer i wyskoczył podobno błąd P1320 (wadliwe działanie cewki). Jako że posiadam dwie Maximy jedną A33 i A32, przerzuciłem cewki ze sprawnej Maximy A32 i nic to nie pomogło, dlatego wydaje mi się że cewki są dobre.Dodatkowo wymienione zostały świece NGK Sprawdziłem też czujnik położenia przepustnicy wg instrukcji zawartej na stronie http://vbxmaxima.8m.com/tps.html i wyszło mi ok 800omów przy zwolnionym pedale gazu i ok 4000omów przy wciśniętym. Ma ktoś może pomysł co może być nie tak ? Co dalej sprawdzać ? Wydaje mi się że jest jakiś problem z dolotem-przepustnicą. Ale to tylko moje przypuszczenie.