[A32] Akumulator do Maxi 2.0 + Gaz
Moderator: janusz
[A32] Akumulator do Maxi 2.0 + Gaz
Witam,
Jaki będzie najlepszy akumulator do tego auta??
Jaka moc, marka??
Auto jak w opisie Maxi 2.0 v6+ LPG (97')
Pozdrawiam
Jaki będzie najlepszy akumulator do tego auta??
Jaka moc, marka??
Auto jak w opisie Maxi 2.0 v6+ LPG (97')
Pozdrawiam
Mam Boscha i odradzam
W czasie roku był dwukrotnie wymieniany w ramach gwarancji na nowy i dalej jeżdżąc czuje się niepewnie.W teście czasopisma Motor został sklasyfikowany na ostatniej pozycji , wygrała varta i wprawdzie nie miałem styczności z tymi akumulatorami ale gazeta jest dość rzetelna więc myślę, że można im zaufać.Jeśli chodzi o parametry to myślę, że dobierzesz coś w sam raz;) Pozdrawiam
[ Dodano: 2010-12-29, 00:19 ]
nawet zrobiłem ci skana jako potwierdzenie:)

Uploaded with ImageShack.us

[ Dodano: 2010-12-29, 00:19 ]
nawet zrobiłem ci skana jako potwierdzenie:)

Uploaded with ImageShack.us
Do zabawy
SR20DE N/A+
SR20DE + SUPERCHARGER
SR20VE + jakieś dmuchanie
DailyCar
1.2 TSI
viewtopic.php?t=474 -> Odbudowa 100 nx
SR20DE N/A+
SR20DE + SUPERCHARGER
DailyCar
1.2 TSI
Najwieksza bzdura jaka slyszalem jesli chodzi o ten ranking. Akumulatory Bosch i Varta to ten sam produkt tylko z inna nalepka i w innym kolorze
. Produkuje je firma Johnson Controls . Sa drugim co dowielkosci producentem akumulatorow na swiecie, pierwsze miejsce ma Exide. Nie pisze tego zeby ci cos wcisnac ale sprzedaje te akumulatory (Bosch, Varta,Exide itd) i tego typu rankingi mnie po prostu rozwalaja na kawaleczki widac kto za nie placi. Polecam Bosch'a bo ma lepsza cene niz Varta za ten sam produkt ok 280zl

Mam boscha i dwa razy jak wyżej napisałem mi się rozleciał bez przyczyny więc coś w tym rankingu musi być...
[ Dodano: 2010-12-29, 10:30 ]
PS z tego co widzę na stronie tego producenta co podajesz to ma akumulatory marki varta i optima ale boscha nie widzę...choć nie mówię, że tak nie jest jak ty twierdzisz.
[ Dodano: 2010-12-29, 10:30 ]
PS z tego co widzę na stronie tego producenta co podajesz to ma akumulatory marki varta i optima ale boscha nie widzę...choć nie mówię, że tak nie jest jak ty twierdzisz.
Do zabawy
SR20DE N/A+
SR20DE + SUPERCHARGER
DailyCar
1.2 TSI
SR20DE N/A+
SR20DE + SUPERCHARGER
DailyCar
1.2 TSI
Postaw sobie Varte obok Boscha to sie przekonasz poza tym Bosch oficjalnie podaje partnerom handlowym ze ich akumulatory sa produkcji johnson controls. Poza tym, jak wejdziesz na publikacje www.johnsoncontrols.pl/publish/etc/medi ... forWeb.pdf
Na 5 stronie przeczytasz, ze w/w firma produkuje akumulatory dla Advance Auto Parts, AutoZone, Robert Bosch GmbH, Costco, Interstate Battery System of America, Pep Boys, Sears, Roebuck & Co. and Wal-Mart stores.
Natomiast marki Optima®, Varta®, LTH® and Heliar® naleza do koncernu johnsoncontrols.
Reasumujac akumulatoryu Varta i Bosch sa produkowane przez tego samego producenta.
Zerwij nalepki z jednego i drugiego a pozniej zgaduj.
[ Dodano: 2010-12-29, 16:31 ]
To samo z marka Moll i org VW to ten sam akumulator produkowany w bawarskim miasteczku Bad Staffelstein .Moll jest oficjalnym dostawca dla Audi VW Porsche, tylko napisy inne. Te "pseudo obiektywne" rankingi gazetowo-telewizyjne sa o kant dupy potluc,czasmi jak je ogladam, to sie zastanawiam za kogo ten pan reporter mial potencjalnego odbiorce, za idiote? Jak zwykle wygrywa ten, ktory zlecil i zaplacil
Takie zycie, globalizacja, produkuje jeden, a sprzedawcow wielu i kazdy z inna nazwa. Nic tylko studiowac psychologie marketingu

Na 5 stronie przeczytasz, ze w/w firma produkuje akumulatory dla Advance Auto Parts, AutoZone, Robert Bosch GmbH, Costco, Interstate Battery System of America, Pep Boys, Sears, Roebuck & Co. and Wal-Mart stores.
Natomiast marki Optima®, Varta®, LTH® and Heliar® naleza do koncernu johnsoncontrols.
Reasumujac akumulatoryu Varta i Bosch sa produkowane przez tego samego producenta.
Zerwij nalepki z jednego i drugiego a pozniej zgaduj.
[ Dodano: 2010-12-29, 16:31 ]
To samo z marka Moll i org VW to ten sam akumulator produkowany w bawarskim miasteczku Bad Staffelstein .Moll jest oficjalnym dostawca dla Audi VW Porsche, tylko napisy inne. Te "pseudo obiektywne" rankingi gazetowo-telewizyjne sa o kant dupy potluc,czasmi jak je ogladam, to sie zastanawiam za kogo ten pan reporter mial potencjalnego odbiorce, za idiote? Jak zwykle wygrywa ten, ktory zlecil i zaplacil

Takie zycie, globalizacja, produkuje jeden, a sprzedawcow wielu i kazdy z inna nazwa. Nic tylko studiowac psychologie marketingu

-
- fanatyk nissana
-
- fanatyk nissana
nie, do samochodu
http://energiesautonomes.com/51.html
mój jest EP70-L3X
[ Dodano: 2010-12-29, 18:33 ]
mam go od początku września, ale ogólnie daje rade jak na razie:) 330 zł mnie kosztował po dużych zniżkach (ponoć:P).
[ Dodano: 2010-12-29, 18:34 ]
próbę niewyłączonych świateł przebył już:D

http://energiesautonomes.com/51.html
mój jest EP70-L3X
[ Dodano: 2010-12-29, 18:33 ]
mam go od początku września, ale ogólnie daje rade jak na razie:) 330 zł mnie kosztował po dużych zniżkach (ponoć:P).

[ Dodano: 2010-12-29, 18:34 ]
próbę niewyłączonych świateł przebył już:D
No to musiałem mieć wyjątkowego pecha trafiając na dwie wadliwe sztuki z rzędu.
Do zabawy
SR20DE N/A+
SR20DE + SUPERCHARGER
DailyCar
1.2 TSI
SR20DE N/A+
SR20DE + SUPERCHARGER
DailyCar
1.2 TSI
Tez mam BOSCH Silver, kosztował coś około 300zł jakieś 3 lata temu, kupiłem Boscha bo był najtańszy z dostępnych od ręki do maximy. W tamtym roku miał chrzest bojowy, auto stało całą zimę na dworze odpalałem tylko w łikedny i do tej pory zero problemów. W aucie zawsze mam włączone radio, cb no i oczywiście światła więc lekko nie ma (głównie krótkie trasy).maxima95 pisze:mam bosh-a silvera juz trzeci sezon i auto pali w największe mrozy ...
Po 3 latach jestem zadowolony z zakupu. (gwarancja była na 2 lata)
100nx - sprzedany
MAXIMA A32 - sprzedana
Maxima A33 - sprzedana
rower - w użyciu
--
"Taki ze mnie Maxi Gaz"
MAXIMA A32 - sprzedana
Maxima A33 - sprzedana
rower - w użyciu

--
"Taki ze mnie Maxi Gaz"

-