[A32] Jakie indeksy prędkości i nacisku mają fabryczne opony
Moderator: janusz
[A32] Jakie indeksy prędkości i nacisku mają fabryczne opony
Nie mogę znaleźć czy zimówki 91T będą dobre, co do T nie mam wątpliwości bo to 190km/h ale 91 nie wiem czy nie za mało?
100nx - sprzedany
MAXIMA A32 - sprzedana
Maxima A33 - sprzedana
rower - w użyciu
--
"Taki ze mnie Maxi Gaz"
MAXIMA A32 - sprzedana
Maxima A33 - sprzedana
rower - w użyciu

--
"Taki ze mnie Maxi Gaz"

91 - 615 kg / na oponę - wystarczy spokojnie
co do indeksu prędkości to znajomy diagnosta mi mówił, ze niema prawa podbić przeglądu jeśli indeks prędkości opony jest niższy niż maksymalna prędkość katalogowa auta.
sam założyłem zimowi 91T, no ale niby nie można... zawsze prędkość opony musi być wyższa niż maksymalna auta

co do indeksu prędkości to znajomy diagnosta mi mówił, ze niema prawa podbić przeglądu jeśli indeks prędkości opony jest niższy niż maksymalna prędkość katalogowa auta.
sam założyłem zimowi 91T, no ale niby nie można... zawsze prędkość opony musi być wyższa niż maksymalna auta

W sumie racja, 615 spokojnie wystarczy, nawet jak się załaduje 5 osób i pełen kufer to obciążenie idzie na tył gdzie jest dużo lżej niż dźwigającemu silnik przodowi.
Zimówki z tak dużym indeksem prędkości kosztują za dużo
Zimówki z tak dużym indeksem prędkości kosztują za dużo

100nx - sprzedany
MAXIMA A32 - sprzedana
Maxima A33 - sprzedana
rower - w użyciu
--
"Taki ze mnie Maxi Gaz"
MAXIMA A32 - sprzedana
Maxima A33 - sprzedana
rower - w użyciu

--
"Taki ze mnie Maxi Gaz"

-
- wiem o czym pisze
hej tez jezdze na 91 T - continetal ( zima)- nie bylo zadnych problemow ... ani sie nie grzeją ani nie halasuja... a zadrzylo mi sie na nich jechac np 2 razy do zakopca i na autostradzie w 4 osoby 160 -170 km/h ....
P.s. mam w na zapasie opone fabryczna - z 95 r
! - 2 razy jej uzywalem i nic jej nie dolega .... mimo ze ma juz tyle lat nawet nie jest popękana ( Bridgestone) .... jest na niej sporo oznaczen ale nie znalazelm symbolu 91 T moze 15 lat temu byly inne oznaczenia.
P.s. mam w na zapasie opone fabryczna - z 95 r

Lato i Zima 

[A32]
Faktycznie, miałem współczynnik prędkości H w moich Michellin i jechałem 205 km/h i było ok he, he.ejaskulska pisze:Grzechu, ja jeżdżę trzeci sezon na zimówkach 91T i nic złego się nie dzieje. Z zasady zimą jeździ się wolniej i spokojniej, więc te opony dają radę.
Był niezły szron na autobanie, spieszyłem się nad może. 6 godzin trwała jazda z Wawy nad Bałtyk.
Ktoś kiedyś powiedział, że dawniej auta naprawdę budowano z blachy i stali, drewno było dodatkiem a plastiku używano do wysadzania mostów ...