[P11/WP11] Wiatraki chłodnicy
Moderatorzy: Sajmooon, janusz, Zielkq, Maniek-ol
[P11/WP11] Wiatraki chłodnicy
Witam,
walczę już z tym problemem od dłuższego czasu, a mechanicy u których byłem kluczą i nie chcą zbytnio pomóc.
Otóż mam problem z wiatrakami chłodnicy, padły już dość dawno temu. Tak przynajmniej sugerował mechanik. Wybrałem się do innego specjalisty i okazało się, że po zwarciu na krótko wszystko działa tak jak powinno, wiatraki startują po włączeniu klimatyzacji.
Włożyłem nowy bezpiecznik 40A/32V wiatraki działają kilka minut po czym przepala się zabezpieczenie i tak za każdym razem.
Może ktoś zmierzył się z podobnym przypadkiem ?
walczę już z tym problemem od dłuższego czasu, a mechanicy u których byłem kluczą i nie chcą zbytnio pomóc.
Otóż mam problem z wiatrakami chłodnicy, padły już dość dawno temu. Tak przynajmniej sugerował mechanik. Wybrałem się do innego specjalisty i okazało się, że po zwarciu na krótko wszystko działa tak jak powinno, wiatraki startują po włączeniu klimatyzacji.
Włożyłem nowy bezpiecznik 40A/32V wiatraki działają kilka minut po czym przepala się zabezpieczenie i tak za każdym razem.
Może ktoś zmierzył się z podobnym przypadkiem ?
jaki silnik i który wiatrak, chyba że masz tylko jeden przy chłodnicy..
My GTline viewtopic.php?t=20447
SPRZEDAM:
pozostałości po P10 HB 2.0D, P11 2.0TD, GT i WP11.144 2.0B
SPRZEDAM:
pozostałości po P10 HB 2.0D, P11 2.0TD, GT i WP11.144 2.0B
Są dwa, silnik 1.6 Benzyna Primera rocznik '98.
Dziś włożyłem nowy bezpiecznik i dokładnie taka sama historia, odpalam silnik, odpalam klimę wszystko działa.
Przejechałem może dwa kilometry na najbliższym skrzyżowaniu odpalam klimę i słyszę, że wiatraki ruszyły.
Po kolejnych 30 kilometrach (bez klimy) bezpiecznik przepalony - wiatraki oczywiście martwe.
Dziś włożyłem nowy bezpiecznik i dokładnie taka sama historia, odpalam silnik, odpalam klimę wszystko działa.
Przejechałem może dwa kilometry na najbliższym skrzyżowaniu odpalam klimę i słyszę, że wiatraki ruszyły.
Po kolejnych 30 kilometrach (bez klimy) bezpiecznik przepalony - wiatraki oczywiście martwe.
Któryś wiatrak jest uszkodzony. Trzeba podpiąć pod zasilacz, który pokazuje pobór prądu z niego i zobaczyć ile prądu wcinają.
赤い 霊 czyli 日産プリメーラP11GT -> viewtopic.php?t=12560
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
Jak masz amperomierz o zakresie >10A na ADC to nie ma problemu. A chcąc mierzyć miernikiem cęgowym to znalezienie dobrego z pomiarem ADC to koszt około 150-200zł. Większość cęgówek ma AAC ![:]](./images/smilies/kwadr.gif)
![:]](./images/smilies/kwadr.gif)
赤い 霊 czyli 日産プリメーラP11GT -> viewtopic.php?t=12560
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_