Witam,
Od pół roku jestem właścicielem P11 (1999 r) 2.0 HB 130 KM. Po wcześniejszym przeczytaniu kilku tematów na tym forum udało mi się odnaleźć rozwiązania drobnych usterek technicznych jakie od jakiegoś czasu męczą auto. Zmierzając do sedna. Mam pytanie odnośnie dwóch rzeczy związanych z elektryką pojazdu. Od samego początku nie zapala mi się kontrolka rezerwy paliwa oraz nie podświetla się zegar wskazujący obecny czas. Mam również problem z migającą co jakiś czas kontrolką hamulca ręcznego. Problem ten występuje np w momencie przejeżdżania przez próg zwalniający lub też przy mocniejszym hamowaniu w czasie jazdy.
Co może być tego przyczyną ? Jakie są wskazówki usunięcia tych usterek.
[P11/WP11] Kontrolka rezerwy paliwa, hamulca ręcznego, zegar
Moderatorzy: Sajmooon, janusz, Zielkq, Maniek-ol
-
- nowy na forum
[P11/WP11] Kontrolka rezerwy paliwa, hamulca ręcznego, zegar
Pozdrawiam,
Gregor
Gregor
mrugająca kontrolka hamulca to prawdopodobnie wina niskiego poziomu płynu w zbiorniczku
kontrolka rezerwy paliwa u mnie zapala się jak wskazówka praktycznie leży, też myślałem że jest coś nie tak z nią do czasu aż żona pojeździła trochę samochodem
a podświetlenie zegarka to po prostu przepalona żarówka
kontrolka rezerwy paliwa u mnie zapala się jak wskazówka praktycznie leży, też myślałem że jest coś nie tak z nią do czasu aż żona pojeździła trochę samochodem
a podświetlenie zegarka to po prostu przepalona żarówka