Klub zrzeszającym miłośników marki nissan. Dzielimy się informacjami na temat nissana, udzielamy porad, organizujemy spoty lokalne jak również zloty ogólnopolskie. Łączny nas wspólna pasja do marki.
Byczynho do tego podłącza się przełączniki od podgrzewanych foteli, przełącznik od skrzyni automatycznej oraz włącznik czujek ruchu jeśli masz fabryczny alarm.
Wiązka do podgrzewanych foteli jest zazwyczaj była ciągnięta, tylko maty do podgrzewanych foteli, przełączniki i kawałek wiązki nie był montowany .
Byczynho koszt mat to w zależności od tego, kto sprzedaje od 100-200zł. Do tego kawałek wiązki (ciężkie do dorwania) no i włączniki - po 25-30zł/szt na alledrogo.
Panowie, czy ktoś mi może wyjaśnić do czego są wszystkie kable w kostkach od radia?
Są 3 kable których przeznaczenia nie znam. Na jednym z nich ciągle jest napięcie 4,96V; na dwóch pozostałych nie ma nic. Od czego te kabelki?
Że ten pomarańczowy to podświetlenie to się domyślałem, tyle, że u mnie nie działa. Niebieskie to remote to też wiedziałem bo kiedyś w innym aucie wzmacniacz pod to podłączałem. Nie wiem do czego jest ten niebiesko-biały, który wychodzi z radia oraz te 3, które są od nissana.
byczynho, jak masz instalację w samochodzie i wychodzą kable:
niebieski z żółtym paskiem -
niebieski z białym paskiem + to jest lewy przód głośnik
brązowy z żółtym -
brązowy z białym + to jest prawy przód głośnik
czerwony +
zielony - to jest lewy tylny głośnik
niebieski +
różowy - to jest prawy tylny głośnik
zasilanie leci tak:
fioletowy z czerwonym paskiem to jest + w ISO
czerwony z żółtym paskiem to jest podświetlanie w ISO
różowy z czarnym paskiem to jest memory / pamięć w ISO
czarny z czerwonym paskiem to jest sygnał dla anteny el. / wzmacniacza
pozostaje biały kabel wychodzący z instalacji elektrycznej i on zostaje wolny
a minus z kostki iso dajesz pod najbliższą śrubkę wkręconą w karoserię
byczynho pisze:(...) dlaczego więc przykręcać go do śruby? (...)
Chociażby dlatego, żeby nie robić strat na przewodach i nie zbierać zakłóceń.
Rezystancja przewodu R=(ρ*l)/S gdzie ρ - rezystywność materiału z jakiego jest wykonany przewód, l - długość przewodu, S - pole przekroju poprzecznego.
mi to wygląda na zasilanie do elektryki siedzeń, tam są 3 piny to podgrzewanie fotela, pod siedzeniem pasażera też powinno być, może być schowane pod dywanikiem
"Wieczorami na ulicy szukam chętnych do.....zabawy w berka..." Moje GT