jutro dokopie się według twoich zaleceń, zrobię foto i sprawdzimy czy będziemy mówić o tym samym
[ Dodano: 2012-09-05, 21:19 ]
dziś miałem czas i jescze raz się dokopałem, jak teraz pomysle sobie, że zamiast szukać tej kostki tam na dole w stercie tych kabli to poprostu mogłem odrazu wyciągnąć tą wiązke z drzwi jak mi napisałeś to sam się z siebie śmieję

Janusz daję ci foto podglądowe, są 2 kostki jedna zapewna od centralnego a druga ta większa pewnie od el. i teraz mam pytanie czy jak jedynie pozamieniam tylko wiązki i wepnę tą co bedzie na 4 szybki to wszystko bedzie śmigać czy potzebny bedzie jescze jakiś modul, który będzie tym kierował ?
Uploaded with
ImageShack.us
[ Dodano: 2012-09-07, 22:13 ]
Janusz wrzucam fotki kostek, trochę niewygodne dlatego poniżej opisze kolory przewodów
1. Duża kostka
Przewody:
1) rząd
-biało-zielony
-brązowo-biały
-zielono-biały
-czerwono-biały
-czarno-biały
2) rząd
-fioletowo-zielony
-zielono-biały
-zielono-czarny
-żółto-pomarańczowy
-żółty
-czarny
-biało-czerwony
2. mniejsza kostka
Przewody:
1) rząd
-pomarańczowy
-zielono-czerwony
-niebiesko-czerwony
2) rząd
-niebiesko-biały
-niebiesko-zielony
-żółty
-fioletowo-czarny
3. Kostka z tyłu
Przewody:
1) rząd
-biało-czerwony
-srebrny (siwy)
2) rząd
-zółto-czerwony
-fioletowow-zielony
-biało-brązowy
-żółto-czarny
Jakoś takby to wyglądało, chyba że pomyliłem się w odcieniach kolorów.
Zauważyłem, że po odpięciu dużej kostki odłączał się centralny i szyby, więc ona pewnie odpowiadałaby za szyby, a po odpięciu tej mniejszej kostki odłączał również się centralny i głośnik z lewej strony.
Teraz czekam na twoje zdanie co i jak z tego będzie można urzeżbić, z tego co ja widzę niektóre przewody z tyłu powielają się z tymi w przedniej kostce, ale możliwe że się mylę.