Witam, mam problem z centralnym zamkiem. Mianowicie zamykam auto kluczykiem a za kilka sekund samo sie otwiera. Wszystkie silowniki slychac gdy zamykam auto.
Mam do niej dwa piloty (nie NATS) ktore nie dzialaly-jak sie okazuje byly rozkodowane. Zakodowalem jeden z nich, ale problem nie zniknal.
Kilka dni temu mylem auto na myjni karcherem. Czy w takim razie moglem cos w okolicy nadkoli zalac woda?
Ktore drzwi najczesciej padaja? Od kierowcy?
pozdrawiam
[P11] Centalny zamek oszalal
Moderatorzy: Sajmooon, janusz, Zielkq, Maniek-ol
cr3x, sprawdź czy wszystkie drzwi się dobrze zamykają. Nie wiem jak w Nissanie, bo mam gmerane w swoim pod ty względem, ale w Mazdzie jeżeli któreś drzwi nie są dobrze zamknięte, to efekty jest taki jak u Ciebie 

Podróże małe i duże
Pomoc prawna: Adwokat Wrocław
Z YT: "JDM wants to be USDM, Euro wants to be USDM and USDM wants to be Euro."
Pomoc prawna: Adwokat Wrocław
Z YT: "JDM wants to be USDM, Euro wants to be USDM and USDM wants to be Euro."
Zielkq, w Nissanie drzwi mogą być niedomknięte i nic się nie będzie działo.
Cr3x, sprawdź wkładkę w drzwiach kierowcy i pasażera (jeśli jest) i zobacz czy z elektryką przy niej wszystko w porządku![:]](./images/smilies/kwadr.gif)
Cr3x, sprawdź wkładkę w drzwiach kierowcy i pasażera (jeśli jest) i zobacz czy z elektryką przy niej wszystko w porządku
![:]](./images/smilies/kwadr.gif)
赤い 霊 czyli 日産プリメーラP11GT -> viewtopic.php?t=12560
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
U mnie co prawda w polifcie ale jeżeli mam niedomknięte drzwi to efekt jest jak u cr3x.
Pare dni temu pojawił się u mnie taki sam problem. Pozamykałem wszystkie drzwi od środka i otworzyłem z pilota, wszystkie się otworzyły oprócz tylnych prawych. Centralny działa jak powinien ale bez tych tylnych prawych drzwi. Na wiosnę się tym zajmę bo i tak najwięcej w dwie osoby jeżdżę.
Pare dni temu pojawił się u mnie taki sam problem. Pozamykałem wszystkie drzwi od środka i otworzyłem z pilota, wszystkie się otworzyły oprócz tylnych prawych. Centralny działa jak powinien ale bez tych tylnych prawych drzwi. Na wiosnę się tym zajmę bo i tak najwięcej w dwie osoby jeżdżę.
Czyli rozkrecamy dzwi jutro
A tyle czsu spokoj mialem... no coz.
Dzieki chlopaki za podpowiedzi. Odezwe sie jak naprawie:)
[ Dodano: 2016-01-29, 17:05 ]
Panowie, okazuje sie ze bagaznik nie byl domkniety. Otworzylem wszystkie dzwi i nadal byl problem. Zamknalem wszystkie raz jeszcze z wiekszym uzyciem sily przy bagazniku (nie jak za tesciowa-ale mocniej niz normalnie) i voila! Centralny dziala! I to z pilota nareszcie;) Pozdrawiam

Dzieki chlopaki za podpowiedzi. Odezwe sie jak naprawie:)
[ Dodano: 2016-01-29, 17:05 ]
Panowie, okazuje sie ze bagaznik nie byl domkniety. Otworzylem wszystkie dzwi i nadal byl problem. Zamknalem wszystkie raz jeszcze z wiekszym uzyciem sily przy bagazniku (nie jak za tesciowa-ale mocniej niz normalnie) i voila! Centralny dziala! I to z pilota nareszcie;) Pozdrawiam
CR3X