[P11/WP11] Jak otworzyć auto?
Moderatorzy: Sajmooon, janusz, Zielkq, Maniek-ol
[P11/WP11] Jak otworzyć auto?
Póki co może obędzie się bez większego zagłębiania w geneze problemu... W skrócie:
Primka nie ma akumulatora, a żeby go wsadzić spowrotem musze ją otworzyć. Niestety obydwie wkładki są zniszczone. Będę bardzo wdzięczny za pomoc i pomysły jak moge otworzyć teraz auto.
Primka nie ma akumulatora, a żeby go wsadzić spowrotem musze ją otworzyć. Niestety obydwie wkładki są zniszczone. Będę bardzo wdzięczny za pomoc i pomysły jak moge otworzyć teraz auto.
Ostatnio zmieniony 2012-12-27, 02:32 przez uzamaki, łącznie zmieniany 1 raz.
- homik123456
- fanatyk nissana
Wyczytałem gdzieś o metodzie podpięcia się kablami z napieciem od spodu silnika. Wie coś ktoś może na ten temat i byłby mi wstanie to wytłumaczyć łopatologicznie?
Nie mam za dużej praktyki w tym temacie, ani pomysłu jak miałoby to wyglądać
A niestety nie mamy szczęścia z Primka, swoje przeżyła i wolałbym to zrobić jak najmniej inwazyjnie. Anyway dzięki za pierwszy pomysł 

Była Primka P11 1.6 SLX 
Była Primka P10 1.6 SRI
Focus Mk1 1.6

Była Primka P10 1.6 SRI

Focus Mk1 1.6

Weź dobry aku wejdz pod samochód z jakimś kablem rozruchówym podepnij się pod plusa jednym a minus do np sanek
a jak się Nie uda plusa to szukaj kabla co idzie do rozrusznika 

W10 2.0SLX-sold
P10 2.0eGT-crash
P10 2.0eGT-race
P10 1.6SRI-sold
P10 2.0eGT-sold
P10 2.0LX-daily
P10 1.6 SRI-crash
N14 GTI-sold
G20-daily
W10 2.0-race
200sx s13-reborn
P10 eGT-daily
P10 2.0eGT-crash
P10 2.0eGT-race
P10 1.6SRI-sold
P10 2.0eGT-sold
P10 2.0LX-daily
P10 1.6 SRI-crash
N14 GTI-sold
G20-daily
W10 2.0-race
200sx s13-reborn
P10 eGT-daily
- radziejwwl
- fanatyk nissana
a sięgne do alternatora, wchodząc pod auto? Prosiłbym też o wskazówkę, gdzie mam go szukać
[ Dodano: 2012-12-26, 16:14 ]
To podpowie ktoś gdzie szukać alternatora jak wsunę się pod auto? bo jutro korzystając z końca świąt musze spróbować zadziałać z tym nieszczęsnym autem...

[ Dodano: 2012-12-26, 16:14 ]
To podpowie ktoś gdzie szukać alternatora jak wsunę się pod auto? bo jutro korzystając z końca świąt musze spróbować zadziałać z tym nieszczęsnym autem...
Była Primka P11 1.6 SLX 
Była Primka P10 1.6 SRI
Focus Mk1 1.6

Była Primka P10 1.6 SRI

Focus Mk1 1.6

- radziejwwl
- fanatyk nissana
kładziesz sie pod auto i z prawej strony samochodu z przodu silnika jest altek Chyba ze masz osłony platikowe pod spodem to bedziesz musial je zdjac
viewtopic.php?p=258066#258066 - Moja turbawka 

Nie wiem jak to jest dokladnie w primerze ale sąsiad miał podobny problem i nie mógł sie dostac do swojej skody. Na szczęście udało mu sie otworzyc bagażnik. Następnie sprawnym akumulatorem podłączyć się pod przewody zasilające lampkę w bagażniku. Tym sposobem zasilanie dostał centralny i udało mu sie drzwi otworzyc.
Miałem opisać gdzie indziej, ale nie wiem gdzie mógłbym to zamieścić, więc opiszę tutaj i dodam moje pytanie 
Otworzyłem auto tak:
Wyłamałem i tak uszkodzoną atrapę grila. Dzięki temu miałem wspaniały dostęp do linki otwarcia maski. Linka w dostępnym miejscu miała przetartą izolacje, dzięki temu mogłem ją pociagnąć i odblokować zamek maski. Później zwyczajnie otworzyłem odblokowaną maske, podłączyłem aku i otworzyłem auto
Nasuwa się jednak pytanie:
Czy linka otwierania maski jest fabrycznie na wyciągnięcie reki pod atrapa grila?
Jak ją zabezpieczyć przed otwarciem w ten sposób maski, przez nieproszoną osobe?
[ Dodano: 2012-12-27, 13:37 ]
jakbym miał ich mało... ale jak to mówią... "biednemu zawsze wiatr w oczy"

Otworzyłem auto tak:
Wyłamałem i tak uszkodzoną atrapę grila. Dzięki temu miałem wspaniały dostęp do linki otwarcia maski. Linka w dostępnym miejscu miała przetartą izolacje, dzięki temu mogłem ją pociagnąć i odblokować zamek maski. Później zwyczajnie otworzyłem odblokowaną maske, podłączyłem aku i otworzyłem auto

Nasuwa się jednak pytanie:
Czy linka otwierania maski jest fabrycznie na wyciągnięcie reki pod atrapa grila?
Jak ją zabezpieczyć przed otwarciem w ten sposób maski, przez nieproszoną osobe?

[ Dodano: 2012-12-27, 13:37 ]
Mój bagażnik niestety się też nie otwiera, bo wpadła na mnie latarnia i dołożyła mi problemów z autemstoneface pisze:podłączyć się pod przewody zasilające lampkę w bagażniku.

jakbym miał ich mało... ale jak to mówią... "biednemu zawsze wiatr w oczy"

Bo jakby nie bardzo potrafię znaleźć odniesienie do mojego pytania
Mianowicie martwi mnie, że dostęp do linki otwierania maski jest przez otwór grilla w masce i pytania:
"Czy tak jest w każdej primerze?"
"Czy można to jakoś lepiej zabezpieczyć?"

"Czy tak jest w każdej primerze?"
Była Primka P11 1.6 SLX 
Była Primka P10 1.6 SRI
Focus Mk1 1.6

Była Primka P10 1.6 SRI

Focus Mk1 1.6

Czy tak jest w każdej nie wiem. Jak zejdę do samochodu i nie zapomnę sprawdzić, touzamaki pisze: "Czy tak jest w każdej primerze?"
napiszę...
W Trabantach dało się otworzyć maskę z zewnątrz, to częstą praktyką było przyspawanie kawałka blachy, aby uniemożliwić dostęp - tyle tylko, że to działało w dwie strony, tj. jak się linka urwała, to pojawiał się problem, jak się dostać pod maskę... Także coś za coś.

Podróże małe i duże
Pomoc prawna: Adwokat Wrocław
Z YT: "JDM wants to be USDM, Euro wants to be USDM and USDM wants to be Euro."
Jeszcze trochę pomysłów i opisów, które auta da się jak otworzyć i będzie można zmieć nazwę tematu z "jak otworzyć auto" na "poradnik jak się włamać + lista modeli" 

Podróże małe i duże
Nie bardzo w sumie wiem, co dla Ciebie oznacza, że jest na wierzchu, także dla porównania zdjęcie będzie chyba najlepsze 

Pozdrawiam

Pozdrawiam
Podróże małe i duże
Dokładnie o to mi chodzi ^^ czyli to normalne w P11, że można sie tak dobrać do linki, no cóż... taki urok i trzeba się z tym pogodzić
ale dziekuję kolego, za zdjęcia, które w pełni odpowiedziały mi na moje pytanie
[ Dodano: 2013-01-05, 23:19 ]
Temat do zamknięcia

[ Dodano: 2013-01-05, 23:19 ]
Temat do zamknięcia

Była Primka P11 1.6 SLX 
Była Primka P10 1.6 SRI
Focus Mk1 1.6

Była Primka P10 1.6 SRI

Focus Mk1 1.6