[P10/WP10] Centralny zamek szaleje
Moderatorzy: Sajmooon, janusz, Zielkq, Maniek-ol
[P10/WP10] Centralny zamek szaleje
Witam, mam problem w ostatnich dniach od kiedy się ochłodziło, aczkolwiek kiedy otwieram/zamykam auto to często zdarza się że zamiast otwierać/zamykać wszystkie drzwi to otwiera jedne lub nie domyka wszystkich, kiedy zamykam/otwieram za drugim, trzecim razem jest ok. I tu moje pytanie czy to jest wina akumulatora (dodam że nowy od ok. 0,5 roku) czy styków w drzwiach, lub innej usterki?? Jeśli znacie odp. to proszę o pomoc bo denerwujące jest latanie wokół auta i sprawdzanie wszystkich drzwi . Pozdrawiam...
Nissan Primera P10 SR20Di
Nie przerabiałem pod pilota jest normalnie otwierany i zamykany z kluczyka i jak otworze drzwi dla wszystkich i pasażer złapie za klamkę to się automatycznie zamkną wszystkie oprócz drzwi kierowcy, albo odwrotnie chce zamknąć wszystkie a zamkną się tylko po mojej stronie... Nie wiem czy to może mieć znaczenie ale przy otwarciu obu tylnych drzwi nie pali się światło w środku ani nie pokazuje się kontrolka otwarcia drzwi.
Nissan Primera P10 SR20Di
- homik123456
- fanatyk nissana
5prus8, To ze sie nie zaswieca kontrolka ani swiatelko to nie ma nic wspolnego z centralnym. Poprostu masz napewno uszkodzone te wlaczniki przy drzwiach albo kabelki tam urwane. A od kierowcy ci sie nie zamkna bo tam jest taki wlacznik tylko ktorym ty sterujesz jak obracasz kluczyk w zamku. Tylko w drzwiach kierowcy nie ma silownika.
-
- nowy na forum
- Morphinus8
- stały bywalec
Ja miałem problem, że podczas jazdy zamykało i otwierało wszystkie drzwi poza moimi.
Awaria była w przełączniku zamykania drzwi (ten po lewej od ręcznego na płaski).
Wyjaśnię:
Przełącznik ten powinien być używany w przypadku, kiedy kładziemy np. laptopa na tylnym siedzeniu. Pstryk i wszystkie drzwi, poza drzwiami kierowcy są zabezpieczone, by nikt nam z zaskoczenia na skrzyżowaniu go nie gwizdnął.
Awaria była w przełączniku zamykania drzwi (ten po lewej od ręcznego na płaski).
Wyjaśnię:
Przełącznik ten powinien być używany w przypadku, kiedy kładziemy np. laptopa na tylnym siedzeniu. Pstryk i wszystkie drzwi, poza drzwiami kierowcy są zabezpieczone, by nikt nam z zaskoczenia na skrzyżowaniu go nie gwizdnął.
Prędkość nie zabija
Zabija zbytnia pewność siebie
Ku przestrodze: http://www.youtube.com/watch?v=7sJg9PuXMRk&NR=1
Zabija zbytnia pewność siebie
Ku przestrodze: http://www.youtube.com/watch?v=7sJg9PuXMRk&NR=1