Klub zrzeszającym miłośników marki nissan. Dzielimy się informacjami na temat nissana, udzielamy porad, organizujemy spoty lokalne jak również zloty ogólnopolskie. Łączny nas wspólna pasja do marki.
Panowie taki problem. W jakiej pozycji wajcha od nadmuchu by nie była to zawsze wieje zimnym powietrzem ze środkowej kratki. Jedyne co się zmienia to temperatura z "wieje" na "piździ" ale nawet przez moment nie poleci tamtędy ciepłe powietrze. Bardzo proszę o porady bo nie wiem co z tym fantem zrobić. Miałem podobną sytuację w poprzednim samochodzie ale tam była to wada fabryczna. pozdrawiam.
Może podczas demontażu nawiewu podczas dostawania się do zegarów wysunęło się coś z tyłu tej kratki. Pewny nie jestem ale tak po prostu na myśl mi przyszło
vincetti tam jest taka linka i ona otwiera dopływ powietrza. Jak masz ustawione na ogrzewanie to zawsze będzie tam lecieć chłodniejsze powietrze. Jak dasz nadmuch na kierowce, to powinno być ciepłe lub w zimne w zależności od położenia wajchy
W takim razie muszę chyba jednak to rozbierać chociaż pogoda nie zachęca. Linkę jak patrzałem kiedyś t była na miejscu, byś może oberwałą się gdzieś w pancerzu. Trudno, posprawdzam i jeśli się uda naprawić to napiszę co to było
Toshiba, Dzięki bardzo za naprowadzenie mnie na cel. Jako że mróz aż trzaska to zmobilizowałem się do grzebania przy tym i okazało się że to jednak to. Jeszcze raz DZIĘKI!
A czy w tym środkowym nawiewie są dwie linki. Bo środkowy nawiew od strony kierowcy dmucha dobrze,ale środkowy od strony pasażera zawsze dmucha zimne...lub lodowate.Nawet przy zamkniętym nawiewie...
Andrzejf pisze:A czy w tym środkowym nawiewie są dwie linki. Bo środkowy nawiew od strony kierowcy dmucha dobrze,ale środkowy od strony pasażera zawsze dmucha zimne...lub lodowate.Nawet przy zamkniętym nawiewie...
Jest jedna linka, natomiast jeśli ona spadnie to zostaje w jednej pozycji. Mogła spaść w pozycji pół otwartej i dlatego w z połówki leci zimno. Przy rozbieraniu dokładnie to obejrzałem.