Witam, taki temat chciałem zapuścić bo jak wiadomo fotele do P11 GT lubią się przecierać jeżeli się o nie nie dba a znaleźć dobrze zachowane ciężko. U mnie jest podobnie, fotel kierowcy przetarty więc zacząłem szukać. Tapicer drogi więc się nie opłaca, pozostaje wymiana. Znalezienie takich foteli z wersji lewo kierowniczej graniczy z cudem więc pozostają angliki, ale... no właśnie wymieniając fotel kierowcy na ten z anglika tracimy te wszystkie możliwości nastawiania, które są bardzo wygodne i nie chciał bym z nich zrezygnować. Przyjrzałem się fotelowi pasażera i doszedłem do wniosku że to jest ten sam fotel co kierowcy, czyli też ma dzielone siedzisko, ma nawet dziury na pokrętła i dziurę (wyczuwalną paluchem) do tej dźwigienki wypychającej odcinek lędźwiowy co oznacza że z taśmy schodził jeden rodzaj fotel o potem dorabiali pokrętła w zależności czy anglik czy nie.
I teraz mam pytanie czy da się przerobić fotel z anglika na normalny, chodzi mi tu o porzucenie tych pokręteł itp. Czy ktoś z was takie coś kombinował? i czy da się to w ogóle zrobić samemu w domowych warunkach.
Co więcej podejrzewam (jeszcze nie badałem dokładnie) że wszystkie te fotele są przystosowane do ogrzewania elektrycznego. W fabryce bardziej się opłaca robić wszystkie fotele takie same a później dodawać różne pstryczki niż robić oddzielne linie produkcyjne.
PZDR
[P11/WP11] P11GT fotele z anglika-> przeróbka na normalne
Moderatorzy: Sajmooon, janusz, Zielkq, Maniek-ol
[P11/WP11] P11GT fotele z anglika-> przeróbka na normalne
Play fair no matter when or where
Kolego najszybciej będzie zamienić tapicerki foteli .
Tapicerka od dołu fotela jest naciągnięta pierścieniami metalowymi które można potem zastąpić opaskami elektrycznymi .
Siedzisko jest przykręcone na 4 śruby do stelaża fotela .
Oparcie fotela euro ma regulacje lędźwiową z prawej a anglik z lewej więc przekładając tapicerkę zrobisz dziurkę pod regulację .
Tapicerka od dołu fotela jest naciągnięta pierścieniami metalowymi które można potem zastąpić opaskami elektrycznymi .
Siedzisko jest przykręcone na 4 śruby do stelaża fotela .
Oparcie fotela euro ma regulacje lędźwiową z prawej a anglik z lewej więc przekładając tapicerkę zrobisz dziurkę pod regulację .
jeśliś głupi to milcz niech pomyślę że mędrzec
Hmmm no w sumie nie pomyślałem o zmianie samej tapicerki bo nie wiedziałem że się da, w takim razie jeszcze lepiej. Czyli w takim wypadku wszystko jedno który fotel kupię z anglika, nawet lepiej od pasażera bo wtedy będzie bez dziurki na lędźwie.
A jeszcze pytanko co z poduszką powietrzną? Bo rozumiem że trzeba ją zdemontować jakoś, da się to łatwo zrobić? No i jeszcze jedno pytanie co do wymiaru foteli a co za tym idzie tapicerki, bo słuchy mnie doszły że fotele w Top Sport są szersze niż w GT,nie wiem czy to prawda, może ktoś z was się orientuje jak jest?
PZDR
A jeszcze pytanko co z poduszką powietrzną? Bo rozumiem że trzeba ją zdemontować jakoś, da się to łatwo zrobić? No i jeszcze jedno pytanie co do wymiaru foteli a co za tym idzie tapicerki, bo słuchy mnie doszły że fotele w Top Sport są szersze niż w GT,nie wiem czy to prawda, może ktoś z was się orientuje jak jest?
PZDR
Play fair no matter when or where
Co do GT a zwykłych foteli to nie ma różnicy w stelażu , różnica jest w wypełnieniu więc podejrzewam że tu też tak będzie.
Co do poduszki wyłącz zapłon i i najlepiej odłącz akumulator żebyś miał pewność .
Nie demontowałem bocznych poduszek ale myślę że nie jest to bardzo skomplikowane .
Co do poduszki wyłącz zapłon i i najlepiej odłącz akumulator żebyś miał pewność .
Nie demontowałem bocznych poduszek ale myślę że nie jest to bardzo skomplikowane .
jeśliś głupi to milcz niech pomyślę że mędrzec