[P10/WP10] Modyfikacja Reflektorów + Grill Bez Znaczka
Moderatorzy: Sajmooon, janusz, Zielkq, Maniek-ol
[P10/WP10] Modyfikacja Reflektorów + Grill Bez Znaczka
Cóż jako ze biegnie pora wstawienia samochodu do blacharzo lakiernika mam kilka pytan zwiazanych z tym....
1: czy reflektory przednie od p11 ewentualnie maximy da sie upchnac? z jakąś "rzeżbą" koniecznie chce miec soczewki i koniecznie czarne a do p10 nie znajde żadnych ani w HELLA ani w innych firmach a robienie przez HELLA na zamowienie to koszt 1600 zl za sztuke z tego co sie orentuje a to juz glupota wydac tyle
2: czy jest jakaś mozliwosc kupienia grila bez znaczka? ale nie takiego zwykłego tylko jakiegoś nie standardowego , przeszukalem caly internet i nigdzie nie moge tego znaleźć
3: co do zawiasu..... może ktoś wie z jakiego modelu pasują amorki + sprezynki (nie musi byc gwint) grunt aby bylo nisko -30 max -50 i nie za kwote 3000 zl bo mi starczy zwyklt MTS za 800 zł... abym dowiedzial sie od jakiego modelu pasuje na 100% bez zadnych przerobek
1: czy reflektory przednie od p11 ewentualnie maximy da sie upchnac? z jakąś "rzeżbą" koniecznie chce miec soczewki i koniecznie czarne a do p10 nie znajde żadnych ani w HELLA ani w innych firmach a robienie przez HELLA na zamowienie to koszt 1600 zl za sztuke z tego co sie orentuje a to juz glupota wydac tyle
2: czy jest jakaś mozliwosc kupienia grila bez znaczka? ale nie takiego zwykłego tylko jakiegoś nie standardowego , przeszukalem caly internet i nigdzie nie moge tego znaleźć
3: co do zawiasu..... może ktoś wie z jakiego modelu pasują amorki + sprezynki (nie musi byc gwint) grunt aby bylo nisko -30 max -50 i nie za kwote 3000 zl bo mi starczy zwyklt MTS za 800 zł... abym dowiedzial sie od jakiego modelu pasuje na 100% bez zadnych przerobek
Ostatnio zmieniony 2015-01-28, 00:48 przez mcbakus, łącznie zmieniany 1 raz.
Była P10 1.6 16V SRI
Była Nissan Sunny 1.7 D
Byf VW Golf 3 ABF
Było Espero 2.0 16V
Jest Primera P10 eGT
Jest Audi D2 S8 4.2 Quattro
Była Nissan Sunny 1.7 D
Byf VW Golf 3 ABF
Było Espero 2.0 16V
Jest Primera P10 eGT
1 z rzeźba wszystko się da
2 można coś wyrzezbic jak np u mnie w eGT
3 poprostu kup sprężyny do P10
[ Dodano: 2015-01-24, 21:42 ]

2 można coś wyrzezbic jak np u mnie w eGT
3 poprostu kup sprężyny do P10
[ Dodano: 2015-01-24, 21:42 ]

W10 2.0SLX-sold
P10 2.0eGT-crash
P10 2.0eGT-race
P10 1.6SRI-sold
P10 2.0eGT-sold
P10 2.0LX-daily
P10 1.6 SRI-crash
N14 GTI-sold
G20-daily
W10 2.0-race
200sx s13-reborn
P10 eGT-daily
P10 2.0eGT-crash
P10 2.0eGT-race
P10 1.6SRI-sold
P10 2.0eGT-sold
P10 2.0LX-daily
P10 1.6 SRI-crash
N14 GTI-sold
G20-daily
W10 2.0-race
200sx s13-reborn
P10 eGT-daily
2. kiepsko szukałeś.. http://olx.pl/oferta/sport-grill-nissan ... fbc39808cd
3. przód z Primery P11 i P11.144 pasuje
3. przód z Primery P11 i P11.144 pasuje
My GTline viewtopic.php?t=20447
SPRZEDAM:
pozostałości po P10 HB 2.0D, P11 2.0TD, GT i WP11.144 2.0B
SPRZEDAM:
pozostałości po P10 HB 2.0D, P11 2.0TD, GT i WP11.144 2.0B
Mcbakus, zostaw oryginalne reflektory, tylko oddaj je do regeneracji. One świecą na prawdę bardzo dobrze. Na trasie zestaw H4+H3 świeci dużo lepiej niż soczewka z polifta z H1 na drogowych. Co więcej w P10 masz normalne dalekosiężne
A jazda w nocy na zestawie H4 (włókno drogowe), H3 na dalekosiężnym i H3 na przeciwmgłowym to jest bajka.
Można próbować znaleźć gdzieś światła przednie Morette - wychodziły P10 z takimi lampami.
![:]](./images/smilies/kwadr.gif)
Można próbować znaleźć gdzieś światła przednie Morette - wychodziły P10 z takimi lampami.
赤い 霊 czyli 日産プリメーラP11GT -> viewtopic.php?t=12560
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
jednak to nie ten styl lamp co chcialbym zalozyc
http://allegro.pl/lampy-reflektory-vw-g ... 13598.html - nie ta marka nie ten kraj ale na ten styl tylko i wylacznie xd co do grila to go chyba wezme.... ja jestem czasem strasznie uparty.....i nie da mi sie wielu rzeczy przetlumaczyc... domyslam sie ze dobrze swieca..... ale to jednak nie jest to co chcialbym widziec na przodzie
http://allegro.pl/lampy-reflektory-vw-g ... 13598.html - nie ta marka nie ten kraj ale na ten styl tylko i wylacznie xd co do grila to go chyba wezme.... ja jestem czasem strasznie uparty.....i nie da mi sie wielu rzeczy przetlumaczyc... domyslam sie ze dobrze swieca..... ale to jednak nie jest to co chcialbym widziec na przodzie

Była P10 1.6 16V SRI
Była Nissan Sunny 1.7 D
Byf VW Golf 3 ABF
Było Espero 2.0 16V
Jest Primera P10 eGT
Była Nissan Sunny 1.7 D
Byf VW Golf 3 ABF
Było Espero 2.0 16V
Jest Primera P10 eGT
Mcbakus, to już nie będzie zalatywać, ale wiać agro......
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
nic nie poradze ze mam jobla na punkcie tego rodzaju lamp
ostatecznie kupie komplet i dam kumplowi aby mi za pomoca piekarnika i farby zrobil za flaszke bo juz to robil i wyszlo z tego co widzialem dobrze..... chociaz nie ukrywam ze wolalbym takie kupic.... ale to niestety jestt mission impossible jak widze

Była P10 1.6 16V SRI
Była Nissan Sunny 1.7 D
Byf VW Golf 3 ABF
Było Espero 2.0 16V
Jest Primera P10 eGT
Była Nissan Sunny 1.7 D
Byf VW Golf 3 ABF
Było Espero 2.0 16V
Jest Primera P10 eGT
mcbakus, ale wiesz dobrze, że wtedy nie masz żadnej homologacji i w przypadku jakiejkolwiek kontroli i kogoś nadgorliwego możesz stracić dowód.
Zresztą z tego co obserwuję, takie "reflektory" bardzo często parują i zbierają wilgoć![:]](./images/smilies/kwadr.gif)
Zresztą z tego co obserwuję, takie "reflektory" bardzo często parują i zbierają wilgoć
![:]](./images/smilies/kwadr.gif)
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
- radziejwwl
- fanatyk nissana
Golf tuning , pomalować na czarno jak najbardziej mozesz i moze to fajnie wygladac , ale na tym koniec 

viewtopic.php?p=258066#258066 - Moja turbawka 

Oj tam, jak chłopak chce podążać tą drogą, niech podąża - ocenimy efekt końcowy.
Czasami nie chodzi o to, aby złapać króliczka, ale żeby go gonić, żeby mieć w czym podłubać
Czasami nie chodzi o to, aby złapać króliczka, ale żeby go gonić, żeby mieć w czym podłubać

Podróże małe i duże
Pomoc prawna: Adwokat Wrocław
Z YT: "JDM wants to be USDM, Euro wants to be USDM and USDM wants to be Euro."
Pomoc prawna: Adwokat Wrocław
Z YT: "JDM wants to be USDM, Euro wants to be USDM and USDM wants to be Euro."