Rozmiar gałki zmiany biegów w primera p11 gt 97'
Moderatorzy: Sajmooon, janusz, Zielkq, Maniek-ol
Rozmiar gałki zmiany biegów w primera p11 gt 97'
Witam
mam zamiar zakupic nowa gałke zmiany biegów do primery p11 gt 97' bo od oryginalnej juz mi szwy poszly i ogolnie starta. Chcialbym sie dowiedziec jaki jest rozmiar tego wkretu aby wiedziec jaka kupic odpowiednia .
mam zamiar zakupic nowa gałke zmiany biegów do primery p11 gt 97' bo od oryginalnej juz mi szwy poszly i ogolnie starta. Chcialbym sie dowiedziec jaki jest rozmiar tego wkretu aby wiedziec jaka kupic odpowiednia .
dzieki za szybka odpowiedz. Chce kupic gałke na alledrogo ale jest pewien problem koles ktory ja sprzedaje nie ma pojecia jaki ona ma gwint czy mozna to jakos zmierzyc.. ? oraz z tego co wiem to kazda galka przy nowosci ma w zestawie rozne mozliwosci dopasowania..? I czy jestes pewny ze 12x1,25..? przypominam, ze to primera przed liftem. Slyszalem, ze po lifcie z galkami sa jakies problemy z wyciagnieciem jej w ogóle.
Czy ktos moze sie wypowiedziec na temat gałek momo..? slyszalem, ze wiekszosc z nich fabryczny gwint to 10x1,25 ale ponoc gwint jest z tworzywa sztucznego i bez problemu da sie nalozyc na M12x1,25. ?
Czy ktos moze sie wypowiedziec na temat gałek momo..? slyszalem, ze wiekszosc z nich fabryczny gwint to 10x1,25 ale ponoc gwint jest z tworzywa sztucznego i bez problemu da sie nalozyc na M12x1,25. ?
Żeby się upewnić to na dźwignię zmiany biegów spróbuj nakręcić nakrętkę od koła. Jak nakręcisz to na bank 12x1,25.
BYŁA - PRAWDOPODOBNIE NAJSTARSZA P10 W POLSCE
JEST - Saab 9-5 , 2.0t , 1997 rok , na wypasie , wydech 2,75 " na razie tylko , będzie więcej
Z Klubem Nissana od czerwca 2005 i tak zostanie
JEST - Saab 9-5 , 2.0t , 1997 rok , na wypasie , wydech 2,75 " na razie tylko , będzie więcej

Z Klubem Nissana od czerwca 2005 i tak zostanie
Teraz mam problem bo koles ktory sprzedaje ta galke nie ma adapterow montazowych do niej tzn. tych plastykowych wsadow jak i wkretow na imbusy. Galke mam mozliwosc kupienia naprawde po okazyjnej cenie. Czy mozna dokupic osobno takie oto wsady.. ?
http://www.otofotki.pl/img18/obrazki/qm889_MONTAZ-2.jpg
prosze o pomoc.
http://www.otofotki.pl/img18/obrazki/qm889_MONTAZ-2.jpg
prosze o pomoc.
Zrób sobie sam taki adapter. Sklep taki jak castorama czasem nasuwa ciekawe pomysły 

P11 Turbo Diesel Intercooler <-- klik
Kiedyś miałem podobny problem i rozwiązałem go za pomocą "ciekłego metalu". Można też użyć jakiegoś innego kleju lub czegoś podobnego. Gwint drążka posmaruj olejem (może być jadalny) i wklej gałke na drążek. Po wyschnięciu kleju odkręc gałke i usuń olej z gałki oraz z drążka a następnie wkręć gałke. Wklejając przekrzyw troche gałke w lewo. Przy mocnym wkręceniu gałka wyprostuje się.