Witam wszystkich po dłuższej przerwie. Kupiłem p10 SR20De, był w niej zdekompletowany silnik, więc zabrałem się za przełożenie silnika z mojej byłej niestety rozbitej primery, przy przekładce jakoś nie fortunnie uszkodziłem czujnik spalania stukowego.
Gdzie szukać nowego??
Czy od primery P11 podejdzie??
Jeśli się nie mylę to bez niego silnik będzie mógł mieć spalanie stukowe i będzie opóźniony zapłon zgadza się??
Pozdrawiam.. I dziękuję za pomoc.
[P10/WP10] uszkodzony czujnik spalania stukowego
Moderatorzy: Sajmooon, janusz, Zielkq, Maniek-ol
-
- aktywny forumowicz
Tak jak napisales. Bedzie opozniony zaplon i bedzie mniejsza moc silnika .
Co do kupienia innego to prosze podejsc do jakiegos sklepu motoryzacyjnego lub hurtowni z czesciami i tam CI sprawdza. SA jeszcze sklepy internetowe i alledrogo. Jest naprawde duzo mozliwosci sprawdzic . Jesli to ten sam silnik to z p11 tez powinien pasowac. Czesc.
Co do kupienia innego to prosze podejsc do jakiegos sklepu motoryzacyjnego lub hurtowni z czesciami i tam CI sprawdza. SA jeszcze sklepy internetowe i alledrogo. Jest naprawde duzo mozliwosci sprawdzic . Jesli to ten sam silnik to z p11 tez powinien pasowac. Czesc.
Z każdego SR20DE będzie pasował.... Auto będzie niepłynnie przyśpieszać bo będzie cofać zapłon, moc taka sama raczej będzie
Nowy aso nissan koszt 1300 jakoś, nowy ori sprowadzany przez Osę w granicach 1/4 tej kwoty pewnie

Do zabawy
SR20DE N/A+
SR20DE + SUPERCHARGER
SR20VE + jakieś dmuchanie
DailyCar
1.2 TSI
viewtopic.php?t=474 -> Odbudowa 100 nx
SR20DE N/A+
SR20DE + SUPERCHARGER
SR20VE + jakieś dmuchanie
DailyCar
1.2 TSI