[P12/WP12] P12 1.8 2002
Moderatorzy: Sajmooon, janusz, Zielkq, Maniek-ol
[P12/WP12] P12 1.8 2002
Witam, wymieniłem olej w P12 1.8 i mam problem podczas odpalnia zimnego silnika ze świecącą się kontrolką ciśnienia oleju. Po odpaleniu gasnie dopiero po ok 15 sek. po rozgrzaniu silnika gaśnie natychmiast. przed zmianą oleju przy zimnym silniku gasła po ok 4 sek (co wydawało mi się i tak długo). Wlałem olej Mobil 10W-40 przy przebiegu 115tyś. Pozdrawiam
15s to zdecydowanie za długo...
pierwsze pytanie takie jak kolega wyżej - czy zmieniałeś filtr oleju a jeśli tak to na jaki (marka)?
ja swojego też zalewam olejem 10W40 i nie wiem czy aż 4s mi się świeciła ta kontrolka przy temp -20C.
Sprawdź jeszcze na bagnecie poziom oleju po wymianie czy mieści się w skali a nie jest go za dużo / za mało.
W silniku 1,8 jest taki sam filtr jak w 2,0 czy 1,5 - wszystkie powinny mieć zaworek
pierwsze pytanie takie jak kolega wyżej - czy zmieniałeś filtr oleju a jeśli tak to na jaki (marka)?
ja swojego też zalewam olejem 10W40 i nie wiem czy aż 4s mi się świeciła ta kontrolka przy temp -20C.
Sprawdź jeszcze na bagnecie poziom oleju po wymianie czy mieści się w skali a nie jest go za dużo / za mało.
W silniku 1,8 jest taki sam filtr jak w 2,0 czy 1,5 - wszystkie powinny mieć zaworek