Witam mam primetke p12 i mam spadek mocy i spalenie w granicach 16 litrow po miescie ostatnio zalalem 20 litrow to ledwo zrobilem 200 km jezdzilem troche po miescie i troche poza
I teraz mam pytanie chcialbym sprawdzic egr tylko za cholere nie moge go znalezc... i druggie pytanie czy 2.2 dti ma mozliwosc podlaczenie intercoolera dlugie bo moj ma w zderzaku. I ewentualnie czy ktos mial podobny problem i moze pomoc?
[P12/WP12] Egr
Moderatorzy: Sajmooon, janusz, Zielkq, Maniek-ol
DeathMast, jakie masz filtry i jaki olej?
Poza tym polecam to:
viewtopic.php?t=15036&start=0
oraz to:
viewtopic.php?t=20292
Poza tym polecam to:
viewtopic.php?t=15036&start=0
oraz to:
viewtopic.php?t=20292
赤い 霊 czyli 日産プリメーラP11GT -> viewtopic.php?t=12560
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
filrt mam normalny nie najtanszy nie naj drozszy ale nie pipercross olej genuine polsyntetyk niestety byl oddany do znajomego miechanika( ostatnie oddanie juz do niego wiecej nie bedzie zmieniony emchanik)
ale strasznie mnie zastanawia to spalanie i nie wiem czyszczone bylo wszystko wlacznie z dolotem itp (padla vacum pompa lancuch i opilki metalu poszly w obrot i zatrzymaly sie na filrze oleju.
ale strasznie mnie zastanawia to spalanie i nie wiem czyszczone bylo wszystko wlacznie z dolotem itp (padla vacum pompa lancuch i opilki metalu poszly w obrot i zatrzymaly sie na filrze oleju.
DeathMast, olej zmień - napisze tak ostatnio dla ojca zakupiłem Trzy Diamenty Space Star 1.3 - zalany był jakimś 10W lub 15W - nie ważne jedno wielkie guano. Na trasie, przy bardzo spokojnej jeździe brał (wg kompa) jakieś 6,4L/100km, po zmianie oleju na normalny - 5W40 spanie spadło do 5,5 w trasie. Co do oleju u Ciebie - ELF 900NF 5W40 - do dostania na "górce" na Bursakach, bo w tesco i innych bym raczej nie kupował ![:]](./images/smilies/kwadr.gif)
Pompa vacum jest napędzana osobno i służy do tego, żeby mieć podciśnienie dla serwa hamulcowego. Opiłki z łańcucha raczej się nie generują
Zarówno filtr oleju jak i paliwa oraz powietrza ma byś porządny - MANN, KNECHT, WIX, PURFLUX, VIC etc.
![:]](./images/smilies/kwadr.gif)
Pompa vacum jest napędzana osobno i służy do tego, żeby mieć podciśnienie dla serwa hamulcowego. Opiłki z łańcucha raczej się nie generują

Zarówno filtr oleju jak i paliwa oraz powietrza ma byś porządny - MANN, KNECHT, WIX, PURFLUX, VIC etc.
赤い 霊 czyli 日産プリメーラP11GT -> viewtopic.php?t=12560
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_