Nissanmaniaku! Prosimy o nieblokowanie reklam!    

Utrzymujemy nasze forum z małych reklam pojawiających się między postami.

Prosimy o wyłączenie blokowania reklam na naszym forum.

Dziękujemy!

[P12/WP12] Dławi się i szarpie

Moderatorzy: Sajmooon, janusz, Zielkq, Maniek-ol

Madejek86
nowy na forum

[P12/WP12] Dławi się i szarpie

Post autor: Madejek86 » 2015-07-09, 17:20

Koledzy potrzebuje pilnie pomocy gdyż przez ten samochód jestem na skraju załamania nerwowego. Kilka dni temu podczas jazdy zaczął raptownie się dławić i szarpać podczas przyspieszania dzieje sie to na zimnym i ciepłym silniku. Jest tak że przez chwile jedziej normalnie a za chwile znowu wariuje. Po wizycie w warsztacie i podlaczeniu pod kompa nie wyskakuje zaden blad. Po ok godz i wizycie 5 mechaników samochod zaczal normalnie jezdzic. Stwierdzone ze moze siada cewka. Nastepnego dnia jadac do pracy w polowie drogi zaczal znowu wariowac jak by cos go hamowalo i za chwile znowu dostawal kopa . Pojechalem do drugiego warsztatu gdzie podlaczyli go do kompa i sprawdzono wszystkie parametry wszystko bylo w normie niby cewka za katem troche leniwa ale chodzila . Mechanik pojezdzil nia przygazowal do 7 tys i wszystko ustalo. Pomyslalem ze byc moze zapchany kat .postanowilem zeby mi wydlubali katalizator i pewnie bedzie ok. Niestety auto jedzie tsk samo lub nawet gorzej a do tego strasznie wariuja obroty juz nie wiem co mam zrobic wydalem ful kasy i jest gorzej niz bylo .pomocy

Awatar użytkownika
janusz
fanatyk nissana

Post autor: janusz » 2015-07-09, 20:03

Przepływka była czyszczona? A i jaki silnik?
赤い 霊 czyli 日産プリメーラP11GT -> viewtopic.php?t=12560

pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć

_

Madejek86
nowy na forum

Post autor: Madejek86 » 2015-07-09, 20:34

1.8 115KM 2006R ponoc bledu niema to mechanik stwierdxil ze nie potrzeba spsikal ja jakims zracym preparatem do cxyszczenia i nic . Po wywaleniu kata jest jeszcze gorzej i silnik dziwnie chodxi zaczely obroty falowac zatrzymuja zie na 1,5 tts po cxym powoli schodza itd

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silnik”