Nissanmaniaku! Prosimy o nieblokowanie reklam!    

Utrzymujemy nasze forum z małych reklam pojawiających się między postami.

Prosimy o wyłączenie blokowania reklam na naszym forum.

Dziękujemy!

[P11/WP11] Ogólne problemy z obrotami SR20DEH

Moderatorzy: Sajmooon, janusz, Zielkq, Maniek-ol

Awatar użytkownika
Arias
fanatyk nissana

[P11/WP11] Ogólne problemy z obrotami SR20DEH

Post autor: Arias » 2013-09-10, 08:00

Wiem, zaraz mnie odeślecie do szukajki, ale odpowiedzi na moje problemy nie znalazłem !!

Od początku, czyściłem przepustnice, szlifowałem ośkę, robiłem porting i polerowanie kolektora ssącego, przy okazji remontu silnika.

Po złożeniu wszystkiego do kupy, obroty zwariowały, na ssaniu 4000, po nagrzaniu 2000, przy puszczeniu nogi z gazu rosły jak dzikie. Wyregulowałem zamykanie przepustnicy, tak, że dochodzi maksymalnie, listek opiera się o obudowę, TPS ustawiony po bożemu, na zamkniętej przepustnicy 0,4V na w pełni otwartej 4V. Kilka razy odpinałem TPS, aku na 24h.

Obecnie na ssaniu po odpaleniu ma 2500rpm, jak chwile pochodzi to schodzi do 1100, ale każde puszczenie nogi z gazu, to rośnie do 2500, spada do 1500, wzrasta do 1800 i spada na 1100, dopiero po ok 20-30 minut jazdy obroty schodzą do 750rpm i jest jak ma być, nic nie skacze obroty po odpuszczeniu gazu schodzą na chwilę do 1500 i spadają do 750.

Pozostała jeszcze "nauka wolnych obrotów", ale u mnie jest ten problem, że w momencie kiedy się ma odpiąć TPS i obroty powinny spaść (te 5 s) to u mnie w tym momencie rosną. Ogólnie u mnie obroty rosną po wypięciu TPS.

Jak wyregulować obroty na ssaniu ??
"Wieczorami na ulicy szukam chętnych do.....zabawy w berka..."
Moje GT

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silnik”