Nissanmaniaku! Prosimy o nieblokowanie reklam!    

Utrzymujemy nasze forum z małych reklam pojawiających się między postami.

Prosimy o wyłączenie blokowania reklam na naszym forum.

Dziękujemy!

[P11/WP11] Problemy z zapłonem

Moderatorzy: Sajmooon, janusz, Zielkq, Maniek-ol

UrbanWLKP
nowy na forum

[P11/WP11] Problemy z zapłonem

Post autor: UrbanWLKP » 2012-12-11, 18:25

Witam.
Ostatnio zdarzyło się znajomemu, iż samochód mu zgasł w trasie przebieg ok 250kkm, sholował go do mechnika, tamten stwierdził, iż aparat zapłonowy padł, aparat został zregenerowany w zielonej górze u jednego gościa który się tym zajmuje (namiary znalazłem na forum), po regeneracji(gość który to regenerował jest pewny ze aparat działa w 100%, i że go sprawdzał - wymienił końcówke mocy i czujnik halla), aparat został zamontowany w serwisie i mechanik stwierdził, że jest zbyt mała iskra, fakt palec i kopułka już były dość mocno wyeksploatowane, kumpel mówiąc mi to powiedział, że wymieniali mu również kopułke w warsztacie i dalej to samo, pytanie co to może być, świece - trochę już przejechały to fakt, ale w warsztacie sprawdzali na innych i dalej to samo, kable? Czy może coś z doprowadzeniem prądu do cewki, która znajduje się w automacie? Miał już ktoś może taki problem, że po regeneracji była zbyt mała iskra?
PS. Pan w warsztacie twierdzi, że aparatów do nissana się nie regenruje, gdyż później nie działają i trzeba kupić nowe, a z tego co czytałem na forum, to ludzie regenerują, montują i jeżdzą dalej...

SILNIK TO 1.6 16V

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silnik”