[P11/WP11] Brak mocy powyżej 4,500 RPM
Moderatorzy: Sajmooon, janusz, Zielkq, Maniek-ol
[P11/WP11] Brak mocy powyżej 4,500 RPM
Od jakiegoś czasu zauważyłem że powyżej 4200 - 4500 nagle brakuję mocy, silnik przydusza. Niby idzie dalej ale kiepsko. Pali normalnie koło 8l/100 przy niższych obrotach zbiera sie normalnie. Kontrolka silnika nie świeci... Co to może być 

Też bym obstawiał przepływke. Rozbierz, mały pędzelek + benzynka, i naprawde delikatnie przeczyść pędzelkiem.
U siebie miałem że przy deptaniu go przy 3500 RPM lekko się zdusił, ale leciał dalej normalnie. Ale te zduszenie miałem za każdym razem - i zawsze w jednym miejscu.
Po przeczyszczeniu - jak ręką odjął. A troszke tego syfu się tam uzbierało.
U siebie miałem że przy deptaniu go przy 3500 RPM lekko się zdusił, ale leciał dalej normalnie. Ale te zduszenie miałem za każdym razem - i zawsze w jednym miejscu.
Po przeczyszczeniu - jak ręką odjął. A troszke tego syfu się tam uzbierało.
Było: Micra K10, Sunny N14 GA14DS 4d, Sunny N14 GA14DE 3d
Jest: Primera P11 SE -> GT SR20DEH
Ja użyłem naprawde małego i delikatnego pędzelka (miałem go chyba z pracy - do retuszowania zdjęć foto) - ruchami powolnymi bezproblemowo, i bez jakiegokolwiek uszkodzenia wyczyściłem. Na spokojnie - miałem czas 
Pzdr

Pzdr
Było: Micra K10, Sunny N14 GA14DS 4d, Sunny N14 GA14DE 3d
Słuchajcie, przez głupi przypadek zanim zabrałem sie za przepływkę, to wymieniłem czujnik temperatury powietrza. Co ciekawe przeszło mu. Śmiga jak nowy, zobaczymy jak będzie ze spalaniem.
[ Dodano: 2010-10-10, 18:03 ]
Niestety, jednak czeka mnie wymiana przepływki
Jest lepiej niż było ale nadal to nie to co powinno być 
[ Dodano: 2010-10-10, 18:03 ]
Niestety, jednak czeka mnie wymiana przepływki

BMW E46 320D
Nissan Primera P11.144
Mini Cooper - Żonowóz
Nissan Primera P11.144
Mini Cooper - Żonowóz