[P/WP11.144] Fabryczne xenony słabo świecą
Moderatorzy: Sajmooon, janusz, Zielkq, Maniek-ol
[P/WP11.144] Fabryczne xenony słabo świecą
Słuchajcie linia świateł idealna książkowa może minimalnie za nisko świecą, ale efekt jest taki że jak jest zapalam to najpierw jest bardziej jasno i w ułamek sekundy się przyciemniają-generalnie świecą chyba gorzej od zwykłych lamp. jeden palnik mam wymieniony świeżo drugi jeszcze oryginał - mają odpowiedni kolor nie jak by się miały wypalić. Klosze minimalnie już są zużyte, ale nie wygląda mi to na to. Co to może być??
A w jakim stanie są soczewki?Może są już zmatowiałe i przez to słabo świecą.Ja przed kupnem spodziewałem się, że będą lepiej świecić.Ale tragedii nie ma.Chociaż u taty w BMW E39 lepiej świecą i bardziej białym światłem niż w Primerze.
Polska Jazda http://www.polskajazda.pl/Profil,Fiat,P ... mera/25888
Mój BLACK BOX: viewtopic.php?t=3262
Mój BLACK BOX: viewtopic.php?t=3262
macc napisał, że przez moment po włączeniu świecą dobrze, tylko potem przygasają, więc to nie soczewki. A jak juz przygasną to potem świecą cały czas tak samo słabo czy mają "przebłyski jasności"?
Podejrzewałbym przetwornice, ale chyba obie na raz nie padają w ten sam sposób. Podjedź do elektryka, niech sprawdzi akumulator, alternator, regulator napięcia.
Podejrzewałbym przetwornice, ale chyba obie na raz nie padają w ten sam sposób. Podjedź do elektryka, niech sprawdzi akumulator, alternator, regulator napięcia.
Wszystko się da oczyścić. Nie robiłem tego jeszcze u siebie ale na pewno jest to możliwe, najlepiej zdejmij lampę i zobacz czy sie da wyjąć cały wkład z soczewką. Co do jasności świecenia - u mnie jest tak, że po włączeniu jest krótki jasny błysk, potem gasną i dopiero powoli się rozpalają. Jeśli jest inaczej to ja bym nie bawił sie w zgadywanki tylko pojechał do elektryka.