[P10/WP10] Pomocy!!! Prawie wszystkie zęby już zjadłem
Moderatorzy: Sajmooon, janusz, Zielkq, Maniek-ol
[P10/WP10] Pomocy!!! Prawie wszystkie zęby już zjadłem
Witam klubowiczów!!
Problem następujący: pacjent SR20Di nie wkręci się wyżej jak 2500rpm (wtrysk przestaje pracować, pompka kręci cały czas), mam drugiego takiego który pracuje poprawnie i z niego poprzerzucałem już następujące elementy:
- Korpus wtrysku ze wszystkimi betami (przepływka,krokówka, położeniówka, itp)
- Lambde
- Pompkę paliwa
- ECU
- aparat zapłonowy, kable, świece
rozrząd wykluczam, bo pięknie się wkręca do tych 2500 i pracuje równo,ale chyba ściągnę dekiel i sprawdzę dla pewności...
i dalej nic, kończą mi się pomysły i zęby:) Wszystko zaczęło się dziać po wyłożeniu się Primabellą na dach (podobno). Czy primerka z 93 roku ma siakiś wyłącznik wstrząsowy lub podobne urządzenie??
Problem następujący: pacjent SR20Di nie wkręci się wyżej jak 2500rpm (wtrysk przestaje pracować, pompka kręci cały czas), mam drugiego takiego który pracuje poprawnie i z niego poprzerzucałem już następujące elementy:
- Lambde
- Pompkę paliwa
- ECU
rozrząd wykluczam, bo pięknie się wkręca do tych 2500 i pracuje równo,ale chyba ściągnę dekiel i sprawdzę dla pewności...
i dalej nic, kończą mi się pomysły i zęby:) Wszystko zaczęło się dziać po wyłożeniu się Primabellą na dach (podobno). Czy primerka z 93 roku ma siakiś wyłącznik wstrząsowy lub podobne urządzenie??
Ma ma, ale nikt nie wie gdzie on jest. W ASO powinni wiedzieć. Tzn pojedziesz oni wcisną jeden przycisk i skasują Cię. Spróbuj jeszcze zrobić reset kompa - ściągasz klemy z aku i je zwierasz na 15sek jak mnie pamięć nie myli.
赤い 霊 czyli 日産プリメーラP11GT -> viewtopic.php?t=12560
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
- alfabox
- fanatyk nissana
- Kontakt:
Re: Pomocy!!! Prawie wszystkie zęby już zjadłem
Jak wygląda sprawa z ciśnieniem paliwa?,może regulator ciśnienia przepuszcza i przy wyższych obrotach ciśnienie jest za słabe.Sprawdź jaki kolor mają świece,bo jeżeli za jasne to może być regulator ciśnienia.A może być też sprawa zawalonego katalizatora,ale wtedy będą świeczki zaczadzone i może mieć problem z wydmuchem spalin,przez zarośnięty kat.smyndrok pisze:Witam klubowiczów!!
- Lambde
- Pompkę paliwa
- ECU

-
- stały bywalec
przerwa w obwodzie wprzepływomierza.tu jest problem.. szukaj po kablach od przepływki do ecu czy nie ma prerwy. auto jest w trybie awaryjnym.. z tego co wiem p10 nie ma wyłacznika bezpieczeństwa..
Nissan Primera p10 2.0 pb+lpg..... BMW E90 2.0 td .....VW T4 2.5TDI
nowe p10 sedan 2.0 95r GT ma juz silnik
p10 2.0 pb+Lpg 90r. 530 tyśi niestety od 25-02-2010 już tylko na 4 biegach
nowe p10 sedan 2.0 95r GT ma juz silnik
p10 2.0 pb+Lpg 90r. 530 tyśi niestety od 25-02-2010 już tylko na 4 biegach
W nissanach (a moze i w innych autach) jak pada przeplywka to auto nie wkreca sie powyzej 2300-2400 obrotow. Osobiscie to sprawdzilem i w momencie jak przekraczalem pewien prog obrotow to objaw byl podobny jak przy odcince. Sprawdz jakie wartosci w Twoim aucie powinna miec przeplywka i zmierz swoja. Ewentualnie odepnij ja calkowicie i zobacz czy jest w roznica w jezdzie.