[P12/WP12] Błąd P0300
Moderatorzy: Sajmooon, janusz, Zielkq, Maniek-ol
[P12/WP12] Błąd P0300
Witam forumowiczów. Chciałbym prosić o radę. Mam problem z moim nissanem primerą p12 2.0 benzyna i gaz. świeci mi się kontrolka check engine i komputer pokazuje błąd P0300. Samochód na benzynie jak i gazie na wolnych obrotach szarpie, wydaje mi sie, że czasami zamula a przy szybszej prędkości i obrotach blisko 4000 pedał gazu w podłodze i auto nie idze.Kontrolka wtedy check engine miga. I własnie czasami swieci ciągle a czasami miga i jak miga to nie ma mocy. Prosze Was o rade od czego zacząc, żeby nie szarpac daremnie budżetu i wymieniać badz szukac na chybił trafił. Mechanik stwierdził, ze wiele czynnikow moze byc za to odpowiedzialnych, a ja chce zacząć od tych minimalnie kosztownych, albo byc pewnym co jest przyczyną takiej usterki i to wymienić. Z góry dzięki za radę
wyłączyłem gaz, na butli nie mogę zakręcić bo mam zj..... holenderska instalacje, kupłlem już z taka sprowadzony z Niemiec. Pół roku temu musiłlem zmienić elektrykę gazu ze stargas na staga bo nikt nie mial programu do stargas. No wiec jak wylączylem gaz to na benzynce podobnie czułem szarpania przy wkręcaniu na obroty i podobnie check engineśswiecił a potem zaczął migać.