Klub zrzeszającym miłośników marki nissan. Dzielimy się informacjami na temat nissana, udzielamy porad, organizujemy spoty lokalne jak również zloty ogólnopolskie. Łączny nas wspólna pasja do marki.
Mam malutki problemik , zaczyna stukac mi łańcuch, koszty nowych czesci sa ogromne zastanawiam sie czy nie lepiej kupic samego słupka, z nowszej almery czy cos , co zrobic???
kriss moja opinia jest taka - zmienisz łańcuch na nowy to wiesz na czym jeździsz. Kupisz silnik i zrobisz swap to nie wiadomo ile pojeździsz. Może być tak, że bardzo długo, a może być też tak, że zaraz się spie.....
kriss, inaczej .. zobacz czy to bankowo łańcuch .. zobacz jaki masz faktyczny stan silnika (kompresja itp) i wtedy można decydować .. Jeśli to tylko faktycznie łańcuch .. wymień rozrząd .. nie wiadomo na co trafisz ..
kochani szkoda mi wymieniac słupka bo ciśnienie ma z ksiażki i luży też no , prócz pierwszego cylindra. ale to na wylotowym wiec tłumacze to wieksza temp. spalania gazu. kusi mnie mniejszy przebieg , mam na oku http://allegro.pl/silnik-nissan-almera- ... 53331.html co myslicie?
[ Dodano: 2013-06-28, 23:47 ]
napewno łańcuch słychac go na małych obrotach i iaj przekrocy 4-5 tys w trasie
[ Dodano: 2013-06-28, 23:48 ]
a może lepiej bedzie mi kupic 2,0 i zrobic swap??? jakies stukniete w puuuu