Nissanmaniaku! Prosimy o nieblokowanie reklam!    

Utrzymujemy nasze forum z małych reklam pojawiających się między postami.

Prosimy o wyłączenie blokowania reklam na naszym forum.

Dziękujemy!

[P/WP11.144] Check engine - 171 - tylko na LPG

Moderatorzy: Sajmooon, janusz, Zielkq, Maniek-ol

Awatar użytkownika
stoneface
wiem o czym pisze

[P/WP11.144] Check engine - 171 - tylko na LPG

Post autor: stoneface » 2012-12-08, 12:39

Witam,
Zmagam się z pojawiającym się błędem 171, który występuje tylko podczas pracy na gazie i tylko w momencie dłuższego postoju - czyli stanie w korkach. Błąd nie pojawia się gdy jeżdżę, stoję na benzynie. Wiem że błąd oznacza "zbyt uboga mieszanka".
Byłem u gazownika, instalacja jest wyregulowana idealnie - a nawet "trochę za bogato" jak mi powiedział gazownik. Zrobiliśmy na miejscu analizę spalin.Zarówno na benzynie, jak i na gazie Primka na dobre wyniki - mieszcze sie w normach. Tylko współczynnik lambda na gazie jest troche za wysoki - 1,3~1,4. Dodam ze na benzynie jest też troszkę wyższy niż idealny - 1,05.
Moje pytanie dotyczy tego czy mogę jeździć normalnie z tym CHECKiem, czy też spalanie mi wzrośnie bo silnik przejdzie w tryb serwisowy??

Awatar użytkownika
lesiu5251
fanatyk nissana

Post autor: lesiu5251 » 2013-01-11, 16:13

:evil: :evil: ha ha ja to samo miałem i ci powiem co zrobić trzeba :evil: :evil: :evil: kup coś takiego na aledrogo.pl http://moto.allegro.pl/58-emulator-drug ... 33621.html wykręć drugą sondę tylko wpierw odczep od kostki żeby nie ukręcić kabelków,wkręc w ten pierdolnik sonde i potem w rure wkręc ;-) ;-) podpinasz
do kostki i gra muzyka :lol: :lol: a bym zapomniał przed tym wszystkim odkręć kleme z plusem to pomoże na skasowanie błedu po montarzu ja tak zrobiłem i po 1,5 godzinie podpiołem plus odpaliłem żółte światełko znikło :evil: :evil: teraz już mam 15000 km na gazie i nic sie nie zapaliło :-o :-o dzięki bogu :lol: :lol: a zapraszam a spoty lokalne viewtopic.php?t=44&start=0
Marzenia są po to żeby je realizować ;-) ooo yeaaa ;-)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silnik”