Nissanmaniaku! Prosimy o nieblokowanie reklam!    

Utrzymujemy nasze forum z małych reklam pojawiających się między postami.

Prosimy o wyłączenie blokowania reklam na naszym forum.

Dziękujemy!

[P10/WP10] problem przy pracy silnika na LPG oraz ze świec

Moderatorzy: Sajmooon, janusz, Zielkq, Maniek-ol

kacper150985
nowy na forum

[P10/WP10] problem przy pracy silnika na LPG oraz ze świec

Post autor: kacper150985 » 2012-08-27, 12:22

Witam
Jestem nowy na forum więc najpierw powien kilka słów o swoim aucie. Posiadam Nissana Primerę z 1995 roku (wg. dowodu rejestracyjnego, natomiast wg VIN data produkcji to grudzień 1994), sedan, ciemny zielony metalik, silnik 1,6 16V 90KM wersja SLX, rzekoma jest to wersja skandynawska (posiada wycieraczki na przednich światłach i podgrzewane przednie fotele), zakupiłem go w marcu 2012 roku, to tyle w skrócie, więcej napiszę w dziale przedstawiającym auta.
Teraz przejdę do mojego problemu, mianowicie auto zakupiłem w czystej benzynie i po miesiacu zainstalowana został sekwencyjna instalacja gazowa, z początku wszystko było ok, ale po pewnym czasie pojawiał się taki problem że podczas pracy na LPG coś zaczeł stzrelać tak jakby w wydech dzialo się tak podczas jazdy gdy np. jechałem jakieś 100 km/h i puściłem pedał gazu to strzelało jak silnik schodził z obrotów, dzieje się tak również podczas przegazowania na biegu jałowym. pojechał z tym problemem do zakładu gdzie montowali instalację , Koleś coś tam poustawiał i troszkę przycichło to strzelanie ale dalej strzela. koleś kazał mi również wymienić sobie świece i kable zapłonowe i tu pojawiał się drugi problem gdyż przy próbie wykręcenia świec kręcą się one (wszystkie 4) w prawo i w lewo i żadna niechce wyjść, dochodzi w pewnym momencie ze dalej się nie chce kręcić a ja nie chcę na siłę je odkręcać aby ich nie pourywać. Jak myślicie czym to może być spowodowane, możliwe aby wszystkie gwinty w głowicy były pozrywane, a moze to coś innego, ogólnie co myślicie co zrobić w takiej sytuacji. Bo ja już się zastanawiam czy nie kręcieć na siłę i w razie czego szukać drugiej głowicy. Moze wy macie jakieś lepsze pomysły. Zgóry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.

Awatar użytkownika
scubzik
fanatyk nissana

Post autor: scubzik » 2012-08-27, 15:01

kacper150985, może wkręcasz złe świece ? i mają za mały gwint .. spróbuj wykręcić je kluczem magnetycznym do świec ..
Uważaj blabla na ZUOOOOOOOO
JEST:Scubzowy SilverFlea
JEST:Mżonkowy Biały SSS:)
BYŁO: Mżonkowa Biała "Beza"

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silnik”