P11 GT BRAK MOCY??
Moderatorzy: Sajmooon, janusz, Zielkq, Maniek-ol
-
- nowy na forum
P11 GT BRAK MOCY??
Witam od tygodnia jestem posiadacze Primery gt P11.
Mam problem: wydaje mie sie ze auto nie ma mocy na niskich obrotach, podczas przyspieszania np. od 2000/obr nie ma znaczenia czy gaz jest do dechy wcisniety czy na 1/4 bo auto tak samo przyspiesza, dopiero od ok4500- 5000/obr jest odczuwalne troche lepsze przyspieszenie.... tak jest w każdej primerze 2.0 16v 150KM? Jesli nie to czym to moze byc spowodowane? dodam ze wydech u mnie strasznie ryczy jest nieszczelny w rejonie łącznika elastycznego, ale to chyba nie ma wpłytu za bardzo na nic?
z góry dziekuje za rady i podpowiedzi:) pozdrawiam
Mam problem: wydaje mie sie ze auto nie ma mocy na niskich obrotach, podczas przyspieszania np. od 2000/obr nie ma znaczenia czy gaz jest do dechy wcisniety czy na 1/4 bo auto tak samo przyspiesza, dopiero od ok4500- 5000/obr jest odczuwalne troche lepsze przyspieszenie.... tak jest w każdej primerze 2.0 16v 150KM? Jesli nie to czym to moze byc spowodowane? dodam ze wydech u mnie strasznie ryczy jest nieszczelny w rejonie łącznika elastycznego, ale to chyba nie ma wpłytu za bardzo na nic?
z góry dziekuje za rady i podpowiedzi:) pozdrawiam
Maja Prima ma tak samo.Dopiero jak się przekroczy te 4000obr to jet kop 

Polska Jazda http://www.polskajazda.pl/Profil,Fiat,P ... mera/25888
Mój BLACK BOX: viewtopic.php?t=3262
Mój BLACK BOX: viewtopic.php?t=3262
-
- nowy na forum
-
- nowy na forum
hmmm a znasz kogos ze slaska kto był by w stanie sie zajac moim rozrzadem? Na dniach bede wymieniał łącznik elastyczny na wydechu zastanawiam sie nad katalizatorem czy usunac... w primerze jest jeden katalizator zaraz przy kolektorze?bombel pisze:W sumie już od 3000 powinno byc nieźle, a max moc jest ok 6000 obrotów. Jest na to rada. MOd rozrzadubambusek86 pisze:czyli normalna sprawa, ze fajerwerki od 5000/obr...![]()
Silnik jest bardziej elastyczny od dołu
-
- nowy na forum
Proponowałbym sprawdzić przepływkę, gdy zakupiłem moją prime miałem podobnie.
Jak się okazało na "gorącym drucie" powstał niezły osad który powodował błędne odczyty i auto muliło się niemiłosiernie do 5tyś obr. Czyszczenie przywróciło pełen power.
tak mi sie wydaje
http://www.youtube.com/watch?v=pKLE1fFCjow
Jak się okazało na "gorącym drucie" powstał niezły osad który powodował błędne odczyty i auto muliło się niemiłosiernie do 5tyś obr. Czyszczenie przywróciło pełen power.

tak mi sie wydaje

Prędkość nigdy Cię nie zabije... Jedynie nagłe zatrzymanie...
-
- nowy na forum
a takim przyspieszenie jaki pokazałes na filmiku to ja mam daleko przy moich katalogowych 150PS, zobacze co z ta przepływka, czym czysciłes?Tony212 pisze:Proponowałbym sprawdzić przepływkę, gdy zakupiłem moją prime miałem podobnie.
tak mi sie wydaje
-
- nowy na forum
Mam problem z moją Primerką 2002r. silnik2.2 Jak odpalam silnik to obroty wskakują na 2500 wyłączam sinik odpalam i jest ok. Potem w trakcie jazdy chwilowo mi zanika gaz włączam sprzęgło wyrzucam bieg wrzucam bieg spowrotem i jest ok a czasami gaśnie. Następnie przy przerzucaniu biegu gazuje mi. Jaka może być przyczyna?? Po oddaniu samochodu do mechanika powiedział mi że to immobilajzer mi rozłącza zapłon . Oddałam samochód do serwisu Nissana sprawdzili komputer i immobilajzer wszystko jest ok. Pozdrawiam
Marzena28
-
- nowy na forum
moze silniczek krokowy?Marzena28 pisze:Mam problem z moją Primerką 2002r. silnik2.2 Jak odpalam silnik to obroty wskakują na 2500 wyłączam sinik odpalam i jest ok. Potem w trakcie jazdy chwilowo mi zanika gaz włączam sprzęgło wyrzucam bieg wrzucam bieg spowrotem i jest ok a czasami gaśnie. Następnie przy przerzucaniu biegu gazuje mi. Jaka może być przyczyna?? Po oddaniu samochodu do mechanika powiedział mi że to immobilajzer mi rozłącza zapłon . Oddałam samochód do serwisu Nissana sprawdzili komputer i immobilajzer wszystko jest ok. Pozdrawiam
-
- nowy na forum