Gdzie jest cewka zapłonowa w SR20DE
Moderatorzy: Sajmooon, janusz, Zielkq, Maniek-ol
Gdzie jest cewka zapłonowa w SR20DE
Nie mogę zlokalizować w moim aucie cewki/ek zapłonowej. Czy jest toto jakoś zintegrowane z rozdzielaczem? W katalogu Intercars tez nie występuje jako osobna część. Chciałem posprawdzać cewki w związku z moim problemem z wibracjami od silnika. Pacjent to P11.144.
- alfabox
- fanatyk nissana
- Kontakt:
Re: Gdzie jest cewka zapłonowa w SR20DE
Ile wychodzi kabli wn z kopułki?nobange pisze:Nie mogę zlokalizować w moim aucie cewki/ek zapłonowej. Czy jest toto jakoś zintegrowane z rozdzielaczem? W katalogu Intercars tez nie występuje jako osobna część. Chciałem posprawdzać cewki w związku z moim problemem z wibracjami od silnika. Pacjent to P11.144.
Jeśli 4,to masz z pewnością w aparacie

Wychodzą 4 kable, więc zintegrowana. Problem w tym, że nie jestem pewny czy padła. Silnik się telepie i szukam, eliminuję po kolei. Przydałby się ktoś z okolicy lub chociaż z Lubuskiego, kto mógłby użyczyć swojego aparatu zapłonowego w celu podmiany i testu. Piotrek_S: będę pamiętał w jeśli okaże się, że to cewka, dam znać.
Jak nikogo nie znajdziesz to podrzuć mi na PM do siebie adres - wyślę Ci tą swoją. Jak się okaże ze to to to się rozliczymy a jak nie to po prostu mi ją odeślesz.nobange pisze:Wychodzą 4 kable, więc zintegrowana. Problem w tym, że nie jestem pewny czy padła. Silnik się telepie i szukam, eliminuję po kolei. Przydałby się ktoś z okolicy lub chociaż z Lubuskiego, kto mógłby użyczyć swojego aparatu zapłonowego w celu podmiany i testu. Piotrek_S: będę pamiętał w jeśli okaże się, że to cewka, dam znać.