Wycie przy skręcaniu kół i stukot w prawym przednim kole !;(
Moderatorzy: Sajmooon, janusz, Zielkq, Maniek-ol
Wycie przy skręcaniu kół i stukot w prawym przednim kole !;(
Witam, potrzebuje porady ludzi którzy znają się trochę na primerkach.Mam primere 1.6 16v kombi p10/w10 91r i przy dodawaniu gazu jak i przy skrecaniu pod maską zaczyna wyć, moim zdaniem jest to pompa wspomagania, ale nie wiem co może być czy całkiem padła czy trzeba poprostu oleju dolać, tylko jaki to olej i gdzie to tam wlać? Nie jestem zbyt dobry w mechanicę dlatego pytam kogoś kto się faktycznie na tym zna... Po drugie mam stukot w prawym przednim kole mowią mi, że to sworzen od wachacza, wiecie może ile by kosztowała wymiana takiego sworznia u mechanika? Będę bardzo wdzięczny za jaką kolwiek odpowiedź. Pozdrawiam forumowiczów.
- homik123456
- fanatyk nissana
- waichwaich
- fanatyk nissana
Re: Wycie przy skręcaniu kół i stukot w prawym przednim kole
to już widać bo jeśli w temacie o silniku poruszasz tematy związane z wyciem pompy wspomagania i stukot w kole to jest źlematek777 pisze:Nie jestem zbyt dobry w mechanicę dlatego pytam kogoś kto się faktycznie na tym zna...

-
- aktywny forumowicz
To autko powinno miec w ukladzie wspomagania DextronII. Co do stuku oprocz tych rzeczy co napisali Ci koledzy nalezaloby sprzwdzic jeszcze laczniki stabilizatora. Moja rada . Jesli masz zamiar pojezdzic tym autkiem jeszcze jakis czas to kup porzadne czesci. Ja kupilem w kwietniu wahacze gorne Yamoto i juz szlag je wzial. najlepiej to jedz na stacje diagnostyczna i tam znajda przyczyne stukania . Zaplacisz pare groszy albo i nie a bedziesz pewny co do ewentualnie do wymiany.
- waichwaich
- fanatyk nissana
Tym ze stacji akurat "kolegom" to nie za bardzo bym ufał
zagadaj z kimś z forum najlepiej kto mieszka w twojej okolicy i ogarnia temat
wtedy będziesz miał pewność niemalże 100% że nie robi cię w balona
btw krzysiek1958, ja na oryginalnym 555 pojeździłem zaledwie parę miesięcy tak więc nie ma mocnego wahacza na nasze drogi
a coś trzeba kupić tak więc znowu kupiłem 555 puki co cisza
I niech moderator zrobi odpowiedni porządeczek z tym tematem i da go tam gdzie trzeba 

A więc tak, jeśli chodzi o wspomaganie, to już zrobione, wyczyściłem filterek od zbiorniczka z olejem, wlałem olej docisnąłem wszystko, odpaliłem auto i cisza i spokój i nie wyje kierownica lekko chodzi
Teraz tylko czekać na wymianę sworznia i git 
Aha, Panowie ile może kosztować 100ml srebrnej farby bo mniemam, że tyle starczy na błotnik. I jeszcze chciałem odnowić zderzaki oba i nie wiem jakiej farby użyć ile ml potrzebuje . Chciałem zrobić takie jak u ojca, żeby byly na połysk a nie takie plastikowe i matowe. Jak ktoś podrzuci jakieś info, to będę wdzięczny
Pozdrawiam.

Aha, Panowie ile może kosztować 100ml srebrnej farby bo mniemam, że tyle starczy na błotnik. I jeszcze chciałem odnowić zderzaki oba i nie wiem jakiej farby użyć ile ml potrzebuje . Chciałem zrobić takie jak u ojca, żeby byly na połysk a nie takie plastikowe i matowe. Jak ktoś podrzuci jakieś info, to będę wdzięczny