Trapi mnie jednak kilka problemów i potrzebuję rady:
1. Podczas jazdy na wprost jak puszcze kierownice to auto zaczyna ściągać na lewo. Czy trzeba wymienić cały dolny wahacz lub sam sworzeń w nim ?
2. Wyskoczył mi błąd 0420, za pierwszym razem skasowałem go według instrukcji z forum, ale pojawił sie ponownie. Wprawdzie troche poczytałem o tym błędzie i wybieram się do diagnosty na podłączenie pod komputer, ale jednocześnie
3. Mam zbyt wysokie spalanie, jeżdżę raczej spokojnie(50% trasa i 50% miasto niezbyt duże bez specjalnych korków, zmiana biegów przy około 2500rpm). Zatankowałem 21l i przejechałem raptem 120km, a z baku zniknęło już według wskazań kontrolki około 15-16 litrów (nie mam wskazań z komputera). Czy to wysokie spalanie może się łączyć jakoś z tym błędem ?
4. Przypuszczam, że może też wystepować jest jakieś wieksze tarcie na kołach lub hamulcach, bo nie mogłem auta wypchać z garażu w którym i tak podłoga jest leciutko pochylona ku wyjazdowi.
Wymieniłem olej razem z filtrem. Natomiast filtr powietrza pozostał ten sam, w serwisie uznali, że nie wymaga wymiany.
Przepływomierz odłączyłem na czas pracy silnika i obroty sie podniosły, więc wygląda na sprawny. W pierwszej sondzie lambda przeczyściłem też styki.
Planuję też wlać mu STP do czyszczenia wtrysków.
Na przeglądzie diagnosta usłyszał, że coś lata w środku w katalizatorze, ale nie wiem czy go wymieniać bo chce auto zagazować po usunięciu usterek, a podobno lpg zabija dosyc szybko kata. Czy rozwiązaniem byłoby tu zastosowanie tańszgo katalizatora uniwersalnego za okolo 300-350zl ?
Z góry dzięki za cenne wskazówki i rady, potrzebuje auto do dojazdów do pracy, a tu taki zonk wyskoczył teraz
![:]](./images/smilies/kwadr.gif)