Nissanmaniaku! Prosimy o nieblokowanie reklam!    

Utrzymujemy nasze forum z małych reklam pojawiających się między postami.

Prosimy o wyłączenie blokowania reklam na naszym forum.

Dziękujemy!

[P11/WP11] Jaki płyn do układu wspomagania kierownicy ?

Moderatorzy: Sajmooon, janusz, Zielkq, Maniek-ol

Awatar użytkownika
jarkk
fanatyk nissana

[P11/WP11] Jaki płyn do układu wspomagania kierownicy ?

Post autor: jarkk » 2009-12-07, 15:39

Drodzy klubowicze powiedzcie mi jaki płyn był lany do układu wspomagania kierownicy w primerkach p11 z 2002r. Podjechałem do mechanika , pokręcił głową i powiedział "chyba czerwony" pojechałem na stację benzynową poprosiłem o czerwony a sprzedawca (bardzo uprzejmy) wyszedł obejżał , palucha zamoczył i powiedział "napewno nie czerwony panie na moje oko to bezbarwny" podrapałem się po głowie i pojechałem do sklepu motoryzacyjnego po bezbarwny ale tam sprzedwca mi odpowiedział "bezbarwnego nie ma jest czerwony, zielony albo żółty" bądź tu mądry, może wiecie jak to sprawdzić?
____________________________________________________________________________________________

czerwony atf, nic innego nissan nie zalewa (taki sam jak do skrzyn automatycznych)
____________________________________________________________________________________________

A podpowiedzcie mi jeszcze jedno, ponieważ kupiłem ten samochód z drugiej ręki czy pierwszy własciciel mógł ten płyn zmienić na inny czy raczej nie praktykuje się zmiany a raczej dolewki :?:

Raczej stosuje się dolewki , chyba że było coś robione z listwą. A tak po polsku to płyn nazywa sie DEXTRON II.

źródło: NKP

Awatar użytkownika
LISIDŁO
fanatyk nissana

Post autor: LISIDŁO » 2009-12-10, 18:08

wymień cały,nie wchodzi tego dużo,a lepiej wiedzieć co się ma.cena też nie jest wysoka dobrego płynu.pozdr.
Tanie części do aut - dzwoń nr 600 584 326 hasło Nissan - Wielkopolska

ODPOWIEDZ

Wróć do „Primera”