[P10/WP10] przewody zasilania do przepływki
Moderatorzy: Sajmooon, janusz, Zielkq, Maniek-ol
[P10/WP10] przewody zasilania do przepływki
Jak w temacie mam pytanie w który przewód/pin muszę się podłączyć aby sczytać napięcie na poszczególnych obrotach, bo mam prawdopodobnie przepływkę do wymiany i chcę się upewnić, a jest to chyba ta wtyczka z 4 pinami tak??
Nissan Primera P10 SR20Di
Re: przewody zasilania do przepływki
kolega a w ktorym mijescu ona jest, powiedz mi czy moze ona powodowac ze samochod nie ma mocy?
Drifting Nissanem Silvia s14 350HP
5prus8, przy konkretnych obrotach nie sprawdzisz przepływomierza. Jest tak głupio zrobione , że ma pracować od 0 do 5V. U mojej żony mam walniętą przepływkę i mieści się w tym zakresie. A jakie masz objawy usterki ?
BYŁA - PRAWDOPODOBNIE NAJSTARSZA P10 W POLSCE
JEST - Saab 9-5 , 2.0t , 1997 rok , na wypasie , wydech 2,75 " na razie tylko , będzie więcej
Z Klubem Nissana od czerwca 2005 i tak zostanie
JEST - Saab 9-5 , 2.0t , 1997 rok , na wypasie , wydech 2,75 " na razie tylko , będzie więcej
Z Klubem Nissana od czerwca 2005 i tak zostanie
Re: przewody zasilania do przepływki
...u mnie przepływkę mam pod obudową filtra powietrza, bo mam silnik o jednopunktowym wtrysku, przymocowana jest do obudowy przepustnicy...fago2002 pisze:kolega a w ktorym mijescu ona jest, powiedz mi czy moze ona powodowac ze samochod nie ma mocy?
Brak mocy na obrotach, jest taki przymulony strasznie,czasami zamiast równo przyspieszyć potrafi takimi "skokami" jechać, przy dodaniu gazu umiarkowanie to jeszcze idzie w miarę, ale jak dam mu do podłogi to najpierw sie z dwie sekundy zwiesi i potem zaczyna dopiero przyspieszać, ostatnio doszedł mi jeszcze jeden objaw a dokładnie kiedy z przykładowo piątego biegu go rozprzęgle lub dam na luz to wskazówka spada do zera i albo sie cudem odbije i wróci do normalnych 850RPM albo silnik gaśnie...
Nissan Primera P10 SR20Di