[P11] Primera GT problem z oryginalnym alarmem
Moderatorzy: Sajmooon, janusz, Zielkq, Maniek-ol
[P11] Primera GT problem z oryginalnym alarmem
Witam,
Mam taki problem, że w mojej Primce po otwarciu kluczykiem od strony kierowcy zawsze zaczyna wyć alarm. Jeżeli użyję pilota wszystko jest OK. Wiecie gdzie może tkwić przyczyna? Alarm oryginalny NATS.
Pozdrawiam
Mam taki problem, że w mojej Primce po otwarciu kluczykiem od strony kierowcy zawsze zaczyna wyć alarm. Jeżeli użyję pilota wszystko jest OK. Wiecie gdzie może tkwić przyczyna? Alarm oryginalny NATS.
Pozdrawiam
Play fair no matter when or where
-
- stały bywalec
To co piszesz ma sens i jest zapewne prawdą pytanie tylko dlaczego tak jest. Z instrukcji do Nismo wynika że kluczykiem powinien się także rozbrajać alarm. Zresztą jeżeli po zamknięciu kluczykiem alarm się zazbraja to czemu nie działa w drugą stronę przy otwieraniu?Hiszpan 207 pisze:prawdopodobnie kluczykiem otwierasz tylko centralny zamek, a nie rozbrajasz alarmu.
po otwarciu kluczykiem za jednym razem otwierasz centralny i rozbrajasz alarm.
Pozdrawiam i dzięki za odp.
Jak masz tak jak u mnie to kluczykiem nie zazbrajasz alarmu. Tylko z pilotaPatogen pisze:To co piszesz ma sens i jest zapewne prawdą pytanie tylko dlaczego tak jest. Z instrukcji do Nismo wynika że kluczykiem powinien się także rozbrajać alarm. Zresztą jeżeli po zamknięciu kluczykiem alarm się zazbraja to czemu nie działa w drugą stronę przy otwieraniu?
No nie wiem, ale jak zamknę kluczykiem i potem otworzę kluczykiem to alarm zaczyna wyć.bombel pisze:Jak masz tak jak u mnie to kluczykiem nie zazbrajasz alarmu. Tylko z pilota
NATS to może i system zabezpieczenia auta podałem tylko żeby było wiadomo o co chodzi, że to ten firmowy. A co do pilota to jest osobno i wygląda tak:DINO777 pisze:A NATS to czasem nie system zabezpieczenia samochodu a nie alarm??
pilot w kluczyku
http://img511.imageshack.us/i/dscn1606ou0.jpg/
-
- doświadczony forumowicz
- Kontakt:
no właśnie mi chodzi o to, że może ktoś sobie dodał alarm, NATS z tego co pamiętam choć może się mylę nie jest alarmem i nie wyje ani nie buczy przy otwarciu drzwi. On zabezpiecza między innymi drzwi przed otwarciem od wewnątrz przy rozbiciu szyby.
u mnie tak jest
a ktoś sobie dodał alarm i podłączył pod pilota i dlatego buczy
u mnie tak jest
a ktoś sobie dodał alarm i podłączył pod pilota i dlatego buczy
montaż, strojenie LPG, AFR 
kontakt przez NKP

kontakt przez NKP
-
- stały bywalec
nie wiem jak jest w primerze, albo dokładniej: w twojej p11, ale jak montowałem alarm w poprzednim samochodzie. to centralka centralnego zamka i centralka alarmu były połączone osobną magistralą. w twoim przypadku wygląda to tak, jakby centralka centralnego zamka nie dawała sygnału do centralki alarmu, że rozbrajasz zamek kluczykiem.
Jak robisz to z pilota to centralka alarmu daje sygnał do centralki centralnego zamka że ma otworzyż drzwi, dlatego z pilota ci działa.
Chociaż nie wiem jak jest w p11, czy tam nie jest jeden centralny układ zarówno od alarmu i drzwi.
Jak robisz to z pilota to centralka alarmu daje sygnał do centralki centralnego zamka że ma otworzyż drzwi, dlatego z pilota ci działa.
Chociaż nie wiem jak jest w p11, czy tam nie jest jeden centralny układ zarówno od alarmu i drzwi.
Jadąc z prędkością 200 km/h to co widzisz przed sobą... jest już historią
No nie wiem, zobacz proszę na kawałek z instrukcji do PrimeryDINO777 pisze:no właśnie mi chodzi o to, że może ktoś sobie dodał alarm, NATS z tego co pamiętam choć może się mylę nie jest alarmem i nie wyje ani nie buczy przy otwarciu drzwi. On zabezpiecza między innymi drzwi przed otwarciem od wewnątrz przy rozbiciu szyby. u mnie tak jest a ktoś sobie dodał alarm i podłączył pod pilota i dlatego buczy
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1a0 ... eedf5.html
Tak jakby jasno z tego wynika że alarmy były montowane fabrycznie i że przy pomocy kluczyka może go zazbroić i rozbroić. Chyba że coś źle rozumiem.
To by było logiczne co piszesz, tylko że to jest fabryczny alarm i ciekawe jak to tutaj wygląda. Właśnie to jest dziwne że zamykając auto alarm dostaje sygnał żeby się uruchomić ale w drugą stronę już nie działa, pewnie coś jest nie tak z elektrycznego punktu widzenia, może jakiś kabelek się urwał albo coś. Na razie używam pilota, ale może jak się zrobi cieplej to przy tym podłubię bo nie lubię jak mi coś nie działa tak jak powinno.Hiszpan 207 pisze:nie wiem jak jest w primerze, albo dokładniej: w twojej p11, ale jak montowałem alarm w poprzednim samochodzie. to centralka centralnego zamka i centralka alarmu były połączone osobną magistralą. w twoim przypadku wygląda to tak, jakby centralka centralnego zamka nie dawała sygnału do centralki alarmu, że rozbrajasz zamek kluczykiem.
Pozdrawiam i dzięki za odpowiedzi
Oryginalny alarm w p11gt działa tak: jeśli zamkniesz auto kluczykiem a potem otwierasz kluczykiem to nie wyje.
Jeśli zamkniesz pilotem, a potem otwierasz kluczykiem, to wyje.
Jeśli zamkniesz pilotem i otworzysz pilotem, to też nie wyje
Jeśli zamkniesz kluczykiem to tak jak i po zamknięciu pilotem: zazbraja się pod każdym względem (reaguje na ruch w kabinie, na otwarcie maski itp). Jedyna rożnica taka że przy otwieraniu kluczykiem nie wyje.
To chyba tyle.
Jeśli zamkniesz kluczykiem to tak jak i po zamknięciu pilotem: zazbraja się pod każdym względem (reaguje na ruch w kabinie, na otwarcie maski itp). Jedyna rożnica taka że przy otwieraniu kluczykiem nie wyje.
To chyba tyle.
P11GT, N14GA16DS
No właśnie wszystko się u mnie zgadza oprócz punktu 1 jeśli zamknę kluczykiem i potem otworze kluczykiem to wyjez2maciek pisze:Oryginalny alarm w p11gt działa tak: jeśli zamkniesz auto kluczykiem a potem otwierasz kluczykiem to nie wyje.
To chyba tyle.