Nissanmaniaku! Prosimy o nieblokowanie reklam!    

Utrzymujemy nasze forum z małych reklam pojawiających się między postami.

Prosimy o wyłączenie blokowania reklam na naszym forum.

Dziękujemy!

[P12/WP12] Falowanie obrotów duszenie podczas przyspieszania

Moderatorzy: Sajmooon, janusz, Zielkq, Maniek-ol

Kirk
nowy na forum

[P12/WP12] Falowanie obrotów duszenie podczas przyspieszania

Post autor: Kirk » 2015-03-10, 17:48

Witam od jakiegoś czasu mam problem ze swoja primerką na luzie z włączona klimą falują obroty i dziś zauważyłem że przy falowaniu wyrzuca czarną małą chmure, bez klimy na luzie jest ok. Do tego podczas przyspieszania z lub bez klimy dusi/dławi coś ją przy 2-3k obrotów (nie zauważyłem dymienia większego choć może być). Oleju nie bierze filtry wszystkie wymienione, silnik przeczyszczony środkiem bo wcześniejszy właściciel żadko olej wymieniał...... turbina zregenerowana, egr i układ dolotowy wyczyszczony, intercooler wymieniony (dziś), na komputerze brak błędów byłem w 3 różnych warsztatach i nie wiedzą co robić....zaglądnąłem nawet go majstra co się wydechem zajmuję czy to czasem nie jest katalizator ale na wzrok/słuch stwierdził że dobrze działa. Co może być jeszcze przyczyną? Gdzie szukać jeszcze problemów ? Z tego co przeglądałem fora itp często stawiali na katalizator bądź turbinę (zregenerowana i działa ok) ale kata trzeba by było wyciąć i dopiero sprawdzić ? czy można go tylko wykręcić od wydechu ? Przewody w silniku mówili że też wyglądają na szczelne a na pewno wszystko do turbiny.
Z góry dzięki za pomoc.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Primera”