Elementy z laminatu
Moderatorzy: Ryba, Sajmooon, Zielkq, Maniek-ol
Elementy z laminatu
Cześć, jeśli już było to przepraszam ale nie znalazłem. Czy ktoś mógłby mi polecieć jakiś zakład który mógłby zrobić elementy karoserii z laminatu w woj. mazowieckim lub łódzkim? A może wiecie gdzie kupić takie elementy w rozsądnej cenie (chodzi o primere p10) bo pytałem w paru większych firmach ale ceny troszkę za wysokie jak na mój gust.
-
- stały bywalec
zastanów sie dobrze czy chcesz laminat.
1. Jak masz zamówić i sam montować to bardziej niż pewne że nie będzie wszystko idealnie pasować i będziesz te elementy rozcinać i sam kleić/żywicować. bardzo sie przy tym nadenerwujesz.
2. takie elementy przy stłuczce lekim dotknięciu o krawężnik od razu pękają. Nie wyginają się, nic w tym stylu, od razu ci to pęknie.
3. Jeżeli chodzi o zachowanie takiego zderzaka podczas kolizji/wypadku. No cóż, raczej to energii absorbować nie będzie jak seryjny zderzak.
Jedynym i największym plusem body kitu z laminatu jest to, że fajnie wygląda i mimo wszystko kosztuje mniej niż body kit robiony z blachy.
1. Jak masz zamówić i sam montować to bardziej niż pewne że nie będzie wszystko idealnie pasować i będziesz te elementy rozcinać i sam kleić/żywicować. bardzo sie przy tym nadenerwujesz.
2. takie elementy przy stłuczce lekim dotknięciu o krawężnik od razu pękają. Nie wyginają się, nic w tym stylu, od razu ci to pęknie.
3. Jeżeli chodzi o zachowanie takiego zderzaka podczas kolizji/wypadku. No cóż, raczej to energii absorbować nie będzie jak seryjny zderzak.
Jedynym i największym plusem body kitu z laminatu jest to, że fajnie wygląda i mimo wszystko kosztuje mniej niż body kit robiony z blachy.
Jadąc z prędkością 200 km/h to co widzisz przed sobą... jest już historią
no to może najpierw powiem do czego mi jest to potrzebne. Otóż będę budował sobie taką małą amatorską rajdówkę
więc wygląd nie jest tu na 1 ani nawet na 2 miejscu, chodzi o redukcje wagi
z laminatu chciałbym drzwi, maskę, klapę bagażnika i błotniki, natomiast zderzaki zostawię ori bo zawsze w coś tam się stuknie. szyby (prócz przedniej) zastąpie pleksą. A tak dla jasności będzie to na 99,99% primka p10 GT