Nissanmaniaku! Prosimy o nieblokowanie reklam!    

Utrzymujemy nasze forum z małych reklam pojawiających się między postami.

Prosimy o wyłączenie blokowania reklam na naszym forum.

Dziękujemy!

Nissan Pulsar

Moderatorzy: Ryba, Sajmooon, Zielkq, Maniek-ol

luki20j
nowy na forum

Nissan Pulsar

Post autor: luki20j » 2011-04-07, 20:08

Witam serdecznie, jestem nowym użytkownikiem waszego forum, więc jeśli temat jest napisany w złym miejscu z góry przepraszam

Mam na imię Łukasz i od jakiegoś czasu interesuję się samochodami japońskimi i je naprawiam głównie Hondy i Mitsubishi:) I trafił mi się ciekawy przypadek:
Nissan Pulsar z silnikiem CA16 Gaźnikowym.
historia auta jest taka ze około 2 lata temu właściciel wracał sobie nim do domu i autko zgasło i tak przestało do połowy zeszłego roku bodajże. W tedy to jakiś tam kolega właściciela zdiagnozował uwalony czujnik Halla więc został ściągnięty nowy aparacik zapłonowy prosto ze Stanów Zjednoczonych, no i ów fachowiec poskładał ten aparat zakładając kable zapłonowe w odwrotnej kolejności... I się dziwią, że auto nie pali:) Zabrałem się za niego wczoraj poskładałem odpowiednio kable WN , iskra jest, jak wlejesz benzyne do gaźnika to pali...
No i tu się zaczyna problem bo tak: pompa pompuje benzyne do gaźnika ale dysza jej nie podaje. No i w efekcie nima mięszanki tylko samo powietrze wchodzi do kolektora.

Czy ktoś z Was ma może taki gaźnik odsprzedać bądź pomysł na to co może być w nim uwalone, bo samego gaźnika jeszcze nie rozbierałem?

Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedź

Ps. Jest to Pulsar z początku lat 90 z otwieranymi światełkami:)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Eksploatacja pojazdów - porady”