Nissanmaniaku! Prosimy o nieblokowanie reklam!    

Utrzymujemy nasze forum z małych reklam pojawiających się między postami.

Prosimy o wyłączenie blokowania reklam na naszym forum.

Dziękujemy!

czyszczenie lamp przednich...

Moderatorzy: Ryba, Sajmooon, Zielkq, Maniek-ol

Awatar użytkownika
Gibki
fanatyk nissana

czyszczenie lamp przednich...

Post autor: Gibki » 2010-10-29, 16:55

Witam!!
Mam takie pytanie. Potrzebuję oczyścić szkło i odbłyśnik w lampie. Mam już ją rozebraną. Wymyłem szkło ale mogłoby być lepiej. Słyszałem, że robili to papierem ściernym a później stosowali polerkę. Ktoś ma inny sposób??

A co do odbłyśnika, to jest taka sprawa. Kiedy otworzyłem lampę zauważyłem, że kawałek świecącej części jest zdarty. To jest malowane jakimś sprejem?? Jak ktoś już miał z tym do czynienia to proszę o poradę.

POZDRAWIAM!!
P11.144 2.0 16V :)
100NX 1.6 16V - był...
P12 1.9 diesel - ojca

Awatar użytkownika
stefino
fanatyk nissana
Kontakt:

Post autor: stefino » 2010-10-30, 13:20

Jeżeli zdarta jest ta błyszcząca część odbłyśnika to w zasadzie niczym już jej ponownie nie nałożysz- chyba że oddasz obie lampy do regeneracji- w próżni nakładają tę błyszczącą warstwę i jest znowu jak nowa. I niech mi teraz ktoś powie że jeżdżenie z włączonymi światłami w dzień jest takie "bezpieczne" :-| ...Co do szkła- jeżeli jest faktycznie ze szkła a nie z tworzywa to można spróbować wypolerować je od obu stron specjalnymi pastami. Jeżeli tworzywo to również da się je przejechać wodnym papierem ściernym, powiedzmy 2000 i potem 2500 a na koniec obrotową polerką(nie orbitalną!) lub tarczką polerską nałożoną na wiertarkę wypolerować pastą do polerowania plastiku(np Meguiar's PlastX).
Prezentacja beżowego Bluebirda: viewtopic.php?t=939 Prezentacja czerwonego Bluebirda: viewtopic.php?t=946

Awatar użytkownika
merid
fanatyk nissana

Post autor: merid » 2010-12-01, 22:15

ktos mi kiedys mówił aby wlać do reflektora wode z sola. Podobno działa ja nie testowalem wiec nie powiem czy dziala
blabla przyjedź na najbliższy spot comiesięczny o 19:00. Info w naszym TEMACIE
Posiadam części do N14.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Eksploatacja pojazdów - porady”