Witam.
Szykuje mi się zmiana przełącznika od wycieraczek i przy okazji mam taki pomysł żeby zmienić sobie przełącznik na taki, który ma opcję włączania halogenów (których u mnie nie ma) i przełącznik z regulacją odstępu trybu przerywanego wycieraczek (mam taki bez tej płynnej regulacji). Stąd 2 pytania:
1. czy wystarczy założyć przełącznik z włącznkiem halogenów i odpowiednio podpiąć światła pod prąd, żeby halogeny działały? czy może jest to tak, jak mam w xarze, że wszystko idzie przez BSI i trzeba w serwisie aktywować każdą funkcję osobno?
2. to samo dotyczy przełącznika odpowiadającego za długość odstępu między ruchem wycieraczek w trybie pracy przerywanej. czy wystarczy zamontować odpowiednią manetkę od właczania wycieraczek?
Pytam, bo mechanik mi mówił że w nissanie ta elektronika jest dużo mniej rozbudowania niż w takich francuzach...
Z góry dzieki za odpowiedzi:P
aha, chodzi o Almerę Sedan z 2002r, 1.5 Comfort high
[N16] Przełącznik zespolony - wycieraczki i halogeny
Moderator: sergiej
Zmieniasz przełącznik podłączasz światła i wkładasz przekaźnik taki jak od podgrzewania tylnej szyby w odpowiednie miejsce w skrzyneczce pod maską i gotowe.tomek8601 pisze:1. czy wystarczy założyć przełącznik z włącznkiem halogenów i odpowiednio podpiąć światła pod prąd, żeby halogeny działały? czy może jest to tak, jak mam w xarze, że wszystko idzie przez BSI i trzeba w serwisie aktywować każdą funkcję osobno?
Jeżeli dobrze pamiętam to była jakaś mała przeróbka ale nie pamiętam, co gdzie i jak.
Była Y10 2.0D
Była W10 1.6
Była P11 2.0TD
Była K11 1.0 Jive
Było jakieś kombi, i kolejne kombi.
Teraz jest Smok chociaż z fabryki wyjechał jako Subaru Forester
Była W10 1.6
Była P11 2.0TD
Była K11 1.0 Jive
Było jakieś kombi, i kolejne kombi.
Teraz jest Smok chociaż z fabryki wyjechał jako Subaru Forester

Dzień dobry mam problem z przednimi wycieraczkami w Nissanie Almarze Tino. Od dwuch dni wycieraczki mi wariują po włączeniu silnika same się włanczają. Ale tylko wtedy gdy samchód jest ciepły. Gy jest zimny czyli jak postoi całą noc to można je wlączyć i wyłączyć ale gdy już potem odpalić samochód i włączyć wycieraczki to juz ich nie wyłączę. Nie wiem co to może być. Proszę o pomoc może ktoś miał juz taki problem????.